Orechový koláč
Foto: oldherold
Príjemnú orechovú chuť v tomto lahodnom koláčiku krásne dopĺňa i zvýrazňuje Riava Orech. Príprava cesta je ohromne
jednoduchá, vystríhajte sa však príliš dlhému Zobraziť celý popisPríjemnú orechovú chuť v tomto lahodnom koláčiku krásne dopĺňa i zvýrazňuje Riava Orech. Príprava cesta je ohromne
jednoduchá, vystríhajte sa však príliš dlhému pečeniu. Všetky odporúčania nájdete nižšie v recepte. Čo sa týka maslového
krému, nezľaknite sa ho len preto, že doň ide i maslo. Za jeho chuťou si absolútne stojíme a v kombinácii s mascarpone je
lahodne krémový. Chutí sviežo a má jemnú orechovú arómu. Určite stojí za to ho vyskúšať.
Zdroj: Recept bol pripravený v spolupráci spoločnosti Old Herold a foodblogerov Coolinari.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
120 g |
|
10 g |
|
600 g |
|
6 PL |
|
250 ml |
|
400 g |
|
700 g |
|
360 g pražené |
|
Krém: | |
400 g |
|
400 g |
|
180 g |
|
5 cl |
|
Na dozdobenie: | |
|
Postup
-
1
Do hrnca navážte kakao, instantnú kávu, cukor, vodu, maslo a RIAVA orech. Všetko priveďte k varu. Do hrnca ďalej pridajte nahrubo nasekané lieskové orechy a múku. Dobre premiešajte, aby sa celá zmes prepojila a neostali v nej žiadne hrudky. Plech s rozmermi 40 x 24 cm vyložte papierom na pečenie, vlejte do neho cesto a stierkou zarovnajte. Pečte pri teplote 180 stupňov približne 20 minút. Je veľmi dôležité, aby ste cesto neprepiekli. Takže zabudnite na suchú špajdľu. Cesto by po upečení malo pripomínať brownies. Ak ho v rúre necháte príliš dlho, cesto bude veľmi tvrdé.
- 2
Kým korpus vychladne, pripravte krém. V mise spolu zmiešajte maslo izbovej teploty s mascarpone a práškovým cukrom, na záver mixovania pridajte RIAVA orech.
- 3
Krém naneste na vychladený korpus a rovnomerne ho rozotrite. Nechajte koláč minimálne hodinu v chladničke. Po nakrájaní dozdobte nasekanými lieskovými orechmi a podávajte.
Tiež orechový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu