Foto: oldshatterhand
porcie
tepelná úprava
Suroviny
8 ks |
|
8 plátkov |
|
2 ks |
|
2 ks sterilizovaná |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby kvalitná |
|
1 ks |
|
podľa potreby |
|
na zahustenie |
|
|
Postup
-
1
maso umyjeme a vyklepeme na vacsie platky, sol, piper z obidvoch stran, z jednej strany potrieme horcicou, asi do polovice masa pridame sunku, na ktoru pridame stvrt vajicka a kusok uhorky a nakoniec to zrolujeme a nakoniec to poprepichujem sparatkami, aby sa mi rolka nerozpadla, na oleji poprazim cibulu a cesnak, trocha cervenej mletej papriky, troska poprazime a naukladame na to maso, ktore upecieme zo vsetkych stran
-
2
ak je maso prepecene, podlejeme vodou, okorenime, pridame horcicu, bujon a dusime asi hodinku a viec podla potreby, aby bolo maso makke, ak uz je, tak ho vyberieme a pripravime si omacku, ktoru zahustime vodou a mukou, ktoru roslaham s rucnym mixerom, omacku dochutim podla potreby a pridam na drobno pokrajanu uhorku, tiez podla chuti, nakoniec pridam do omacky aj same maso a este trocha povarim, nakoniec vyberieme z masa sparatka, podavame s ryzou a kyslou uhorkou
@cesminaz , veď dával aj on horčicu, aj na mäso aj do šťavy.