Karfiolový šalát
Karfiol je výborným druhom zeleniny do šalátov. Ozvláštni ich a dodá im inú dimenziu....
Grilovaná tekvica s oškvarkami
Grilovanie je spôsob, ako osláviť život všetkými zmyslami. Vychádza zo zásady, že najlepšie veci...
Steak sendvič s restovanou zeleninou a domácou majonézou
Kto by nepoznal naše slovenské „lepeňáky“. My si však tentoraz doprajeme kus kvalitného mäsa, zdravú...
Medové rezy
Cukor, vajcia, med, sódu bikarbónu a maslo dáme do hrnca a zahrejeme na bod varu. Horúcu zmes...
Roštenka s grilovanou kukuricou a barbecue omáčkou
Rozpálime gril, (musí byť poriadne horúci, aby sa mäso uzatvorilo a nevytiekla šťava). Mäso grilujeme...
Rebarborový koláč so snehovou čiapočkou
Cesto: Zmäknuté maslo vyšľaháme pri nízkych otáčkach s práškovým a vanilínovým cukrom. Múku zmiešame v miske s...
Hrášková polievka zo Stredozemia
Trochu iný "šmrnc" :-) Dúfam, že aj vy si obľúbite túto polievku, tak ako aj...
Zelená špargľa s citrónovým žĺtkom
Na prípravu potrebujeme žĺtok z vajíčka uvareného natvrdo. Mne ostal surový žĺtok, preto som ho...
Prekladané zemiaky
Nakrájame si zemiaky na krúžky. Rajčiny, papriku a cibuľu na kolečká. Na pekáč si dáme trochu oleja...
Bezlepková a bezmliečna žemľovka
Sladký nákyp najčastejšie pripravovaný z jabĺk, v bezlepkovej a bezmliečnej verzii s vanilkovým pudingom.
Turecká jogurtová polievka / Yayla çorbası
Výborná a veľmi jednoduchá polievka z tureckej kuchyne, ktorú máte hotovú za pár minút! Táto polievka...
Plněné rybí kuličky ve voňavé omáčce
Na první pohled to sice vypadá složitě a jako velká piplačka, ale opak je pravdou...
Pralinky s citrónovou penou
www. figovnik. com http://figovnik. com/2014/04/04/pralinky-s-citronovou-penou-lemon-mousse-pralines- citromos-mousse-praline/
Pohánkové ravioly s ricottou a so špenátom
Špenát necháme rozmraziť, vyžmýkame z neho prebytočnú vodu a zmiešame spolu s ostatnými ingredienciami na náplň....
Jahňacie mäso v zelenej palacinke s karfiolovým pyré
Cherry paradajky umyjeme, vysušíme a rozpolíme. Naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, osolíme a...
Linguine „Itasia“
Taliansko/ázijská fúzia chutí a techniky, ktorá perfektne funguje, len treba skúsiť!
Rajská polévka s bylinkovými, tvarohovými knedlíčky
Jednoduchá, rajská polévka s bylinkovými knedlíčky podle receptu zde: http://varecha. pravda. sk/recepty/tvarohove-knedlicky-do-polevek-fotorecept/49854-recept. html
Zapekaný karfiol
Nielen mäsom je človek živý. Minimálne jeden deň v týždni máme zeleninové jedlo.
Cesnakovo-cibuľové kura
Tento recept mám od mojej kamarátky a je absolútne jednoduchý, veľmi chutný a veľmi obľúbený u...
Vaječná hermelínová nátierka
V panvici rozpustíme kúsok masla a do neho rozbijeme vajíčka. Miešame, kým nezhustnú, potom...
Ražný chlieb s hrozienkami
Ak máte radi experimentovanie s chuťami. napríklad: sladkoslané, ostrokyslé, horkosladké, tak ste rovnakí...
Šalát s kuracím mäskom
Tento recept mám od ocina. Stále sa mi nedarí spraviť ho tak vynikajúco ako ho robí...