
Dubákové rezne v sezame
Očistené hubové klobúky nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm, osolíme a okoreníme. Každý postupne obalíme v...

Cestoviny bucatini s krevetami a arrabbiata omáčkou
Krevety majú vysoké hladiny omega-3 mastných kyselín, nízke hladiny ortuti, vysoký obsah vápnika, jódu a bielkovín, ale majú nízky obsah potravinovej energie....

Kuracie teriyaki s medovou omáčkou a jazmínovou ryžou
Výrazná medová omáčka je hviezdou tohto receptu....

Mäsové guľky s olivami
Ďalší odskúšaný recept podľa časopisu Apetit. Padol mi do oka , tak som sa pustila...

Rizoto so zajačími chrbátmi a pórom
Z času na čas ma „prepadne“ chuť na dáku gastronomickú lahôdku v mojom poňatí. Možno sa...

Medové pšeno s flambovanými marhuľami
Na repkovom oleji spolu s maslom urestujeme pšeno a zalejeme vodou. Pridáme štipku soli a varíme...

Brokolicovo-krupičkové guľôčky
Brokolica je zelenina, ktorá sa dá pripraviť na veľa spôsobov. Jedným z nich sú aj...

Kalerábové rezne s uhorkovým šalátom
Aj rezeň bez mäsa chutí skvelo! Presvedčia vás o tom tieto chrumkavé kalerábové rezne s výborným uhorkovým...

Perkelt z kapra
Kapra najskôr očistíme, vypitveme, rozkrojíme na polovice, osolíme a hlavu s plutvami odsekneme.

Rýchly jablkový koláč
Nastrúhame jablká a potom všetko dáme do misky a zamiešame. Vylejeme na vymastený a múkou...

Tofuženica s údeným a suchohríbami
Táto vegánska akožepraženica s akožeslaninkou je varianta pre tých, čo z nejakých dôvodov nejedia vajíčka (vegani,...

Fašírky plnené sušenými slivkami
Píšem ako český žandár, ale zdá sa mi to zmysluplnejšie písať recepty, lebo sa chcem z dokonaliť v...

Cuketovo-cvikový šalát
POSTUP : všetko spolu premiešať a nechať postáť. Potom ponakladať do pohárov a sterilizovať. ...

Bravčové batôžky
Bravčové stehno prekrojíme na štyri rezne, naklepeme, osolíme a natrieme kečupom. Na troche oleja...

Steak s ľahkým šalátom
Vzal som si roštenku a nakrájal som ju na plátky hrubé 2, 5cm. Pripravil som si...

Mušle sv. Jakuba na šošovici à la Izabela I. Španielska
Mušle opečieme z obidvoch strán na olivovom oleji. Ochutíme soľou a korením. Pridáme maslo a necháme dôjsť...

Tuniaková nátierka
Konzervu tuniaka, maslo, nadrobno nakrájanú cibiľu, horčicu a bazalku zmiešame, dochutíme vegetou a citrónovou...

Bezlepkové slané srdiečka so sezamom
Aby toho sladkého nebolo na sviatky príliš veľa, upiekli sme si dnes aj niečo slané bez lepku....

Špenátový koláč
Tento koláč som urobila podľa zásob v chladničke, aj pre svoju dcéru, aj môjho priateľa...

Zapečené vločky s pomarančovo-vanilkovou príchuťou
Vločková varianta na výborné, zdravé a výživné raňajky, ktoré zasýtia na dlhší čas.

Tortička z „lady fingers” a marakujového pyré
Korpus: Žĺtky vyšľaháme s krupicovým cukrom do tuhej peny. Bielky vyšľaháme s práškovým cukrom dotuha...

Orientálny šalát s hlivami
Hlivy povaríme v slanej vode a zalejeme nálevom z povarenej zmesi kečupu, oleja, octu, ...

Bryndzová panna cotta
Napriek tomu, že klasickú panna cottu ani podobné dezerty nemám rada, táto kombinácia ma zaujala...

Steak z tuniaka s edamame a ponzu omáčkou
Japonský názov edamame v preklade znamená fazuľa na konári; používa sa na označenie ešte nezrelých sójových bôbov....

Hlivo-rezanečka
Jednoduchý a rýchli recept pre tých, čo rovnako ako ja každodenne zápasia s tým "čo si...