Jablkové mafiny s lieskovými orieškami
príloha Varecha, 7. januára 2024
Foto: Shutterstock
Sladké a jednoduché potešenie z jabĺčok vylepšené orieškami.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Jablká umyjeme, rozštvrtíme, očistíme, nakrájame na kocky a zmiešame s citrónovou šťavou. Oriešky nasekáme nahrubo. Plech na pečenie mafinov vyložíme papierovými košíčkami.
- 2
V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a škoricu. Datle roztlačíme.
- 3
V inej miske rozšľaháme vajce, pridáme jablkové pyré, olej, vanilkový cukor, roztlačené datle a cmar. Dobre premiešame.
- 4
Potom pridáme múčnu zmes, kocky jabĺk a lieskové oriešky a len krátko premiešame, aby boli všetky prísady vlhké.
- 5
Cesto rozdelíme do košíčkov. Pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C približne 25 minút dozlatista.
- 6
Vyberieme, necháme chladnúť v plechu približne 10 minút a potom necháme vychladnúť na mriežke.
Tiež mafiny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu