Foto: vrbovcjanka
Cuketovo-baklažánovo-paradajkovú sezónu máme v plnom prúde, treba to využiť :-) Hľadala som recept ako pripraviť túto zeleninu s hríbmi a keďže som žiadny nenašla, Zobraziť celý popisCuketovo-baklažánovo-paradajkovú sezónu máme v plnom prúde, treba to využiť :-) Hľadala som recept ako pripraviť túto zeleninu s hríbmi a keďže som žiadny nenašla, vymyslela som si ho :-) Z toho istého dôvodu (a tiež na základe priateľovho vylízaného taniera) ho pridávam na varechu :-)
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny. Chilli papričku som sa rozhodla pridať až počas prípravy, tak na fotke nie je. Z tej veľkej cukety som použila necelú polovicu, z paradajok mi zostali len 4 malé. Jednoducho dáte toľko, koľko sa Vám zmestí na plech... :-)
-
2
Najskôr si nakrájame na plátky baklažán, plátky nasolíme a necháme ho "potiť sa", zatiaľ čo si budeme pripravovať smotanovú omáčku s kuriatkami. Nakrájame si cibuľku, osmahneme ju na ryžovom oleji a potom k nej pridáme očistené kuriatka. Po pár minútkach k nim pridáme smotanu na šľahanie, zmes osolíme a okoreníme. Pridala som do nej i lístky tymianu z 3 vetvičiek a jednu maličkú chilli papričku. Do omáčky som nastrúhala údený tekovský syr, ktorý omáčku zahustil a dal jej výbornú chuť. Kľudne dajte viac ako mám napísané v recepte, mala som ju nakoniec dosť riedku. Omáčku som nechala prejsť varom a držala na ohni, pokiaľ sa mi nerozpustil (aspoň z väčšej časti) nastrúhaný syr.
-
3
Plech jemne polejeme ryžovým olejom. Paradajky a cuketu si taktiež nakrájame na plátky ako predtým baklažán. Plátky ukladáme striedavo na plech. Ja som dala viac paradajok, nech je to farebnejšie a preto lebo máme paradajky radi :-) Kvôli priateľovi som pridala aj na kúsky pokrájané prosciutto crudo a rozhádzala som ho po zelenine, no nemusí byť.
-
4
Teraz na zeleninu rovnomerne vylejeme hotovú omáčku s kuriatkami. Na povrch uložíme 4 vetvičky tymianu a dáme do vyhratej rúry na 200°C. Pečieme 30-35 minút.
-
5
Na tanieri ešte posypeme parmezánom... a dobrú chuť :-) Ja som mala riedku omáčku (neviem ako sa podarí Vám) ale bola výborná, plná chuti. Aby nevyšla na zmar, priateľ jedol s pečivom, ja s lyžičkou :-)
-
6
A tu je na začiatku spomínaný vylízaný tanier :-)
www.biokamo.sk/specificke-oleje/Ry%C5%BEov%C3%BD-olej-...