Augustová záhrada s kuriatkami

vrbovcjanka - fotkavrbovcjanka, 4. augusta 2013

Cuketovo-baklažánovo-paradajkovú sezónu máme v plnom prúde, treba to využiť :-) Hľadala som recept ako pripraviť túto zeleninu s hríbmi a keďže som žiadny nenašla, Zobraziť celý popisCuketovo-baklažánovo-paradajkovú sezónu máme v plnom prúde, treba to využiť :-) Hľadala som recept ako pripraviť túto zeleninu s hríbmi a keďže som žiadny nenašla, vymyslela som si ho :-) Z toho istého dôvodu (a tiež na základe priateľovho vylízaného taniera) ho pridávam na varechu :-)

4
porcie
15 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
podľa potreby
250 ml
100 g
250 g
1 ks
1 ks
2 plátky




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny. Chilli papričku som sa rozhodla pridať až počas prípravy, tak na fotke nie je. Z tej veľkej cukety som použila necelú polovicu, z paradajok mi zostali len 4 malé. Jednoducho dáte toľko, koľko sa Vám zmestí na plech... :-)

    Augustová záhrada s kuriatkami - obrázok 1
  2. 2

    Najskôr si nakrájame na plátky baklažán, plátky nasolíme a necháme ho "potiť sa", zatiaľ čo si budeme pripravovať smotanovú omáčku s kuriatkami. Nakrájame si cibuľku, osmahneme ju na ryžovom oleji a potom k nej pridáme očistené kuriatka. Po pár minútkach k nim pridáme smotanu na šľahanie, zmes osolíme a okoreníme. Pridala som do nej i lístky tymianu z 3 vetvičiek a jednu maličkú chilli papričku. Do omáčky som nastrúhala údený tekovský syr, ktorý omáčku zahustil a dal jej výbornú chuť. Kľudne dajte viac ako mám napísané v recepte, mala som ju nakoniec dosť riedku. Omáčku som nechala prejsť varom a držala na ohni, pokiaľ sa mi nerozpustil (aspoň z väčšej časti) nastrúhaný syr.

    Augustová záhrada s kuriatkami - obrázok 2
  3. 3

    Plech jemne polejeme ryžovým olejom. Paradajky a cuketu si taktiež nakrájame na plátky ako predtým baklažán. Plátky ukladáme striedavo na plech. Ja som dala viac paradajok, nech je to farebnejšie a preto lebo máme paradajky radi :-) Kvôli priateľovi som pridala aj na kúsky pokrájané prosciutto crudo a rozhádzala som ho po zelenine, no nemusí byť.

    Augustová záhrada s kuriatkami - obrázok 3
  4. 4

    Teraz na zeleninu rovnomerne vylejeme hotovú omáčku s kuriatkami. Na povrch uložíme 4 vetvičky tymianu a dáme do vyhratej rúry na 200°C. Pečieme 30-35 minút.

    Augustová záhrada s kuriatkami - obrázok 4
  5. 5

    Na tanieri ešte posypeme parmezánom... a dobrú chuť :-) Ja som mala riedku omáčku (neviem ako sa podarí Vám) ale bola výborná, plná chuti. Aby nevyšla na zmar, priateľ jedol s pečivom, ja s lyžičkou :-)

    Augustová záhrada s kuriatkami - obrázok 5
  6. 6

    A tu je na začiatku spomínaný vylízaný tanier :-)

    Augustová záhrada s kuriatkami - obrázok 6

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia