Morské kuriatko

zemo - fotkazemo, 5. novembra 2009

Pôvodne som chcel predstaviť recept na morskú pannu na pekáči, ale v supermarketoch ich už dlhšie nemali. Ostatné morské potvory sú drahé. Preto som zoológiu obohatil o morské kuriatko. Podobne ako morské prasiatko nemá nič spoločné s morom. Len so soľou.

4
porcie
5 minút
príprava
60 minút
na 175 °C

Suroviny

1 kg
kúsok

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na dno pekáča vysypeme jedno kilo (1kg) soli, pekne rozostrieme. Kura, ktoré sme zbavili krku a zahli mu krídla, aby priliehali k telu, osolíme aj zvnútra a do dutiny vložíme kúsok masla. Potom ho prsiami položíme na soľ. Nebojte sa kura posoliť aj zvnútra, aj zvonka, soľ na pekáči na jeho slanosť nemá až tak veľký vplyv.

  2. 2

    Kura vložíme do vyhriatej rúry, pečieme na stredne miernom ohni do mäkka, potom ho otočíme a necháme kožu sčervenieť aj z druhej strany, ktorá ležala na soli. Vyberieme a jeme ako normálne pečené kura. Len sa je lepšie.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha