Pôvodne som chcel predstaviť recept na morskú pannu na pekáči, ale v supermarketoch ich už dlhšie nemali. Ostatné morské potvory sú drahé. Preto som Zobraziť celý popisPôvodne som chcel predstaviť recept na morskú pannu na pekáči, ale v supermarketoch ich už dlhšie nemali. Ostatné morské potvory sú drahé. Preto som zoológiu obohatil o morské kuriatko. Podobne ako morské prasiatko nemá nič spoločné s morom. Len so soľou.
porcie
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Na dno pekáča vysypeme jedno kilo (1kg) soli, pekne rozostrieme. Kura, ktoré sme zbavili krku a zahli mu krídla, aby priliehali k telu, osolíme aj zvnútra a do dutiny vložíme kúsok masla. Potom ho prsiami položíme na soľ. Nebojte sa kura posoliť aj zvnútra, aj zvonka, soľ na pekáči na jeho slanosť nemá až tak veľký vplyv.
- 2
Kura vložíme do vyhriatej rúry, pečieme na stredne miernom ohni do mäkka, potom ho otočíme a necháme kožu sčervenieť aj z druhej strany, ktorá ležala na soli. Vyberieme a jeme ako normálne pečené kura. Len sa je lepšie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu