Na predvádzaní misky rýchlokysky robili kysnuté buchtičky s banánom. Doma som to vyskúšala a trocha vylepšila - pod banán som nasýpala trocha granka. Keďže Zobraziť celý popisNa predvádzaní misky rýchlokysky robili kysnuté buchtičky s banánom. Doma som to vyskúšala a trocha vylepšila - pod banán som nasýpala trocha granka. Keďže s buchtičkami bolo veľa práce, skúsila som urobiť závin s grankom a doprostred som zrolovala banán. Vyšiel z toho veľmi dobrý a celkom vzhľadný koláčik. Robím ho často - aj na slávnostné aj na bežné chvíle.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z 2ks droždia, 3 dcl vlažného mlieka a 5 KL kryštálového cukru si urobíme kvások.
- 2
Do misy si pripravíme 1 kg hladkej múky, 1/2 KL soli, 1 dcl olej, 1 celé vajce a po vykysnutí kvásku aj ten vlejeme do misy, prilejeme asi 2 dcl vlažného mlieka a cesto poriadne premiesíme, až kým sa nám neodlepuje od misy. Mlieka môžeme priliať aj viac, podľa toho, aké je cesto. Má byť polomäkké a vláčne. Keď pridávame soľ do múky, dáme ju niekde do rožka a zahrabneme múkou, aby sa pri priliatí kvásku nedostali priamo do styku.
- 3
Vymiesené cesto zasýpeme trochou múky, prikryjeme utierkou a dáme na teplé miesto vykysnúť, až je ho plná misa,
- 4
Po vykysnutí cesto vylejeme na pomúčenú dosku, urobíme si z neho bochníčky, podľa toho koľko a akých veľkých závinov chceme urobiť. Bochníček rozváľame, pokvapkáme olejom, poriadne posýpeme grankom, znova pokvapkáme olejom, na kraj dáme celý olúpaný banán a poriadne zvinieme. Ukončenie závinu a boky poriadne postláčame, aby sa zlepili, preložíme ho na vymastený a múkou vysýpaný plech, vidličkou popicháme a potrieme olejom. Záviny poukladáme vedľa seba a dáme do vyhriatej rúry napoly upiecť, vyberieme, znova potrieme olejom a dáme dopiecť. Ja pečiem v elektrickej rúre na 250 °C cca 1/2 hod, Po vybratí z rúry ešte za tepla posýpem práškovým cukrom. Vychladnúť, nakrájať a pochutiť si. Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu