Muffiny z kyslého mlieka s jablkom a pomarančom
Foto: katarinalucanova
Jednoduché hrnčekové muffinky z kyslého mlieka. Vláčne vďaka jabĺčku a s vôňou pomaranča.
12
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
15 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
Cesto (1 hrnček = 150 ml): | |
3/4 hrnčeka |
|
2 ks |
|
1 hrnček |
|
4 PL |
|
1 ks nastrúhané |
|
1 ks |
|
2 hrnčeky |
|
1 PL |
|
1 bal. |
|
100 g nasekaná |
|
Postup
-
1
Pomaranč dobre umyjeme, nastrúhame kôru a odšťavíme. Do cesta použijeme všetku šťavu a kôru z pomaranča. Jablko očistíme a nastrúhame na strúhadle s veľkými očkami. Do cesta použijeme aj šťavu z jablka.
- 2
Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým cukrom do peny. Pridáme nastrúhané jablko aj so šťavou, pomarančovú kôru, pomarančovú šťavu a olej. Pridáme kyslé mlieko. Premiešame a pridáme všetky ostatné suroviny.
- 3
Plech na muffiny vyložíme papierovými košíčkami. Košíčky pomocou lyžice naplníme cestom. Pečieme 15 minút na 170 °C.
Tiež muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu