Mafiny deti veľmi obľubujú a tieto patria k tým menej sladkým a rýchlo pripraveným. Recept mám z nejakého časopisu, už som ho robila veľakrát, Zobraziť celý popisMafiny deti veľmi obľubujú a tieto patria k tým menej sladkým a rýchlo pripraveným. Recept mám z nejakého časopisu, už som ho robila veľakrát, vždy sa podaril a vždy sa zjedlo raz- dva. Väčšinou dávku zdvojnásobím.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
1 hrnček |
|
1 hrnček (acidko a pod.) |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
100 g |
|
1 ks |
|
1 čajová lyžička |
|
1/2 čaj. lyžičky |
|
1 štipka |
|
1/4 hrnčeka |
|
Postup
-
1
1 hrnček je 2,5dcl. Najprv si vločky zalejeme cmarom a necháme aspoň 1/2 hodiny, nech sa vločky rozmočia.
- 2
Vymažeme si formu na mafiny alebo vyložíme papierovými košíčkami. Nastavíme si rúru na 190 stupňov.
- 3
Šľahačom si rozšľaháme cukor s maslom, potom zašľaháme vajce.
- 4
Zmiešame múku s PDP, sódou bikarbónou a soľou a vmiešame s napučanými vločkami do vyšľahanej masy.Aj hrozienka, sú v pôvodnom recepte, ale ja ich nedávam, lebo ich nemáme radi.
- 5
Rýchlo ale poriadne premiešame, plníme do 2/3 košíčkov a pečieme 20 -25 minút. Ale samozrejme, čas prispôsobte podľa toho, ako vám pečie rúra.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu