Vanilka & whisky guľôčky

figovnik - bez fotkyfigovnik, 30. mája 2013
Vanilka & whisky guľôčky
Foto: figovnik

Suroviny

130 g
50 ml
1 PL
3 PL
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Potrebujeme: 130 g bielej čokolády, 50 ml smotany na šlahanie, 1 PL práškového cukru, 3 PL whisky (ja som dala kanadskú), 1/2 lusku vanilky.

  2. 2

    Postup: V hrnci si uvedieme do varu smotanu, pridáme na kúsky polámanú čokoládu a miešame kým sa nerozpustí úplne, pridáme whisky, cukor, a vyškrabeme semiačká z polovice vanilkového lusku. Všetko poriadne premiešame stiahneme z ohňa a prelejeme do menšej misky.

  3. 3

    Necháme úplne vychladnúť a potom vložíme do mrazničky aspoň na 2 hodinky, ale kludne aj cez noc. Vyberieme tvarujeme gulôčky a hneď obalujeme do práškového cukru.

Diskusia k receptu

figovnik
ďakujem !!! veľmi sa teším, že sa moje recepty páčia :)
lusinkab
.....tieto idem prave robit :-)))) dam vediet ako som dopadla
lusinkab
xixxi :-) @angast miery som dodrzala a jeden popri tom si supla to len taky preventivny aby som chora nebola :-) uz to mam v mraznicke ale ta chut uz je teraz uzasna :-) uz sa na ne veeelmi tesim ...ale kym budem cakat tak si dam gin a tonic :-) kedze tu mame neskutocnu zimu brrrr
angast
Aj u nás zima a taký istý liek na zimu. Nemám doma vanilku , ale tie
guľky sa mi páčia , takže tiež vyskúšam.
rea1
tak som sa rozhodla, že síce bielu čokoládu doma nemám a kvôli nej do obchodu nepôjdem ale lákadlo je to veľké, takže u nás budú zvnútra tmavé čoko-whisky guľky. hm ... zaujímavé, bielu čokoládu nemáme ale whisky áno. čím to bude, čím? :-))
figovnik
@rea1 myslím si, že s tmavou čokoládou vôbec nič nepokazíš - bude to zaujímavá nová verzia !! - daj vedieť ako sa podarili :) a nezabudni si aj ty dať jeden zdravotný pri príprave :)
irenaw
keď vidím tú predpoveď počasia, pripité guľôčky prídu vhod
staja
Ja si musím dať len ten zdravotný, akurát som dopiekla tvarohovo-višňový experiment. Guľôčky by sa neuplatnili - alebo koláč by zostal :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia