Foto: figovnik
Postup
-
1
Potrebujeme: 130 g bielej čokolády, 50 ml smotany na šlahanie, 1 PL práškového cukru, 3 PL whisky (ja som dala kanadskú), 1/2 lusku vanilky.
- 2
Postup: V hrnci si uvedieme do varu smotanu, pridáme na kúsky polámanú čokoládu a miešame kým sa nerozpustí úplne, pridáme whisky, cukor, a vyškrabeme semiačká z polovice vanilkového lusku. Všetko poriadne premiešame stiahneme z ohňa a prelejeme do menšej misky.
- 3
Necháme úplne vychladnúť a potom vložíme do mrazničky aspoň na 2 hodinky, ale kludne aj cez noc. Vyberieme tvarujeme gulôčky a hneď obalujeme do práškového cukru.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
sme zvedaví , ale dodržuj miery - nepreháňaj to s tým alkaholom :-)))
guľky sa mi páčia , takže tiež vyskúšam.