Filipkove penne podľa Dadky

tatianafm - fotkatatianafm, 18. mája 2011
Filipkove penne podľa Dadky
Foto: tatianafm

Keď som mala ešte iba jedného syna, tak som si materskú celkom užívala....Kamarátka Dadka bola u nás ako doma aj s rovnako starou dcérkou Zobraziť celý popisKeď som mala ešte iba jedného syna, tak som si materskú celkom užívala....Kamarátka Dadka bola u nás ako doma aj s rovnako starou dcérkou ako je môj synček....Trošku som ju priúčala vo varení, ale jedného dňa ma prekvapila týmto receptom a tak Filipko našiel svoje obľúbené jedlo :)

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks (väčší)
200 g čerstvé
1 konzerva sterilizovaná
20 dkg
2x2,5 dcl
2 ks - bambino
 alebo iné cestoviny




Postup

  1. 1

    V osolenej vode uvaríme penne. Umytý pórik nakrájame na kolieska a opražíme na masle. Pridáme na pásiky nakrájanú šunku a nakrájané čerstvé šampiňóny. Opražíme a podusíme.

  2. 2

    Keď je všetko mňamkovo mäkké, pridáme šľahačkovú smotanu a bambína. Pomiešame a necháme prevariť. Prisolíme a pridáme sterilizovanú kukuričku, z ktorej sme odliali nálev. Posypeme oreganom. Keď je omáčka hotová, pridáme penne a premiešame. Podávame. Dobrú chuť :)

  3. 3

    Úvodná fotka je staršieho dáta, keďže ešte stále nemám foťák a nemôžem postup nafotiť. Ale Filipko nám tak rád papá, že nám už taaaaakto vyrástol.

    Filipkove penne podľa Dadky - obrázok 3

Diskusia k receptu

cica2
lákavá dobrôtka pre detičky a zlatučký je na fotkách:)))
remcula
Já nejsem sice moc na těstoviny, ale dcera ano i její děti, tak ji určitě pošlu link na tvůj recept. :-)
Děkuji za přidání k tvým fanouškům. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia