Medovníky
Medovníky

Mäkké medovníky

sweetniky - bez fotkysweetniky, dnes 11:42
Mäkké medovníky
Foto: sweetniky
90-120 minút
príprava
8 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
250 g
2 ČL
1 bal.
4 ks
250 g
250 g
Na potretie:
1 ks



Postup

  1. 1

    Vajíčka s medom a zmäknutým maslom vyšľaháme, maslo pridávame po častiach.

  2. 2

    Pridáme perníkové korenie, sódu bikarbónu, cukor a preosiatu múku.

  3. 3

    Cesto vymiesime a necháme vychladnúť v uzavretej miske. S cesom sa dá pracovať aj hneď po vychladnutí, no viac sa mi osvedčilo keď som ho nechala 3-4 dni odležať na chladnom mieste.

  4. 4

    Studené cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 4 mm. Vykrojíme rôzne tvary a ukladáme na plech s papierom na pečenie.

  5. 5

    Pečieme na 180 °C 8 minút.

  6. 6

    Upečené medovníky hneď po vybratí z rúry potrieme rozšľahaným vajíčkom.

  7. 7

    Zdobíme cukrovou polevou.

Diskusia k receptu