90-120 minút
príprava
príprava
8 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Vajíčka s medom a zmäknutým maslom vyšľaháme, maslo pridávame po častiach.
- 2
Pridáme perníkové korenie, sódu bikarbónu, cukor a preosiatu múku.
- 3
Cesto vymiesime a necháme vychladnúť v uzavretej miske. S cesom sa dá pracovať aj hneď po vychladnutí, no viac sa mi osvedčilo keď som ho nechala 3-4 dni odležať na chladnom mieste.
- 4
Studené cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 4 mm. Vykrojíme rôzne tvary a ukladáme na plech s papierom na pečenie.
- 5
Pečieme na 180 °C 8 minút.
- 6
Upečené medovníky hneď po vybratí z rúry potrieme rozšľahaným vajíčkom.
- 7
Zdobíme cukrovou polevou.
Tiež medovníky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu