Kukuričná kaša
Kukuričná kaša

Mamaliga – kukuričná kaša so syrom

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 7. júna 2024
Mamaliga – kukuričná kaša so syrom
Foto: Shutterstock

Recept z Transylvánie.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
750 ml
 štipka
250 g (alebo feta, ricotta, syr s modrou plesňou)
25 g




Postup

  1. 1

    V hrubostennej panvici alebo v hrnci privedieme vodu do varu.

  2. 2

    Pridáme soľ a za stáleho miešania pomaly primiešavame kukuričnú krupicu. Dbáme na to, aby sa nevytvorili hrudky.

  3. 3

    Varíme približne štvrť hodiny za stáleho intenzívneho miešania. Kukuričná kaša je hotová, keď je pevná a oddeľuje sa od panvice.

  4. 4

    Kašu vyklopíme ju na kuchynskú dosku, necháme mierne vychladnúť a tradičným spôsobom pomocou povrázka (môžete, samozrejme, použiť aj nôž) nakrájame.

  5. 5

    Polejeme maslom a podávame so syrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia