Jahodovo-rebarborové veterníky
Ádám Soós
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 15. júna 2014
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 15. júna 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
250 g |
|
10 g |
|
20 g |
|
220 g |
|
550 g |
|
Krém: | |
100 ml |
|
300 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
90 g |
|
40 g |
|
25 g |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Cesto: zo surovín pripravíme odpaľované cesto. Pomocou cukrárskeho vrecúška vyformujeme na plech trojcentimetrové gule. Pečieme ich v rúre na 180 °C asi pol hodiny.
- 2
Krém: mlieko zmiešame s pyré a dáme zohriať. Medzitým vymiešame cukor so žĺt-kom a krémovým práškom. Pridáme horúce mlieko a varíme ako puding. Neskôr pridáme ešte maslo a necháme vychladnúť. Po vychladnutí opatrne pridáme našľahanú smotanu.
- 3
Krémom naplníme pripravené guľôčky. Na záver môžeme ozdobiť glazúrou alebo cukrárskou polevou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu