Jahodovo-rebarborové veterníky

Ádám Soós
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 15. júna 2014
Jahodovo-rebarborové veterníky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
250 g
10 g
20 g
220 g
550 g
Krém:
100 ml
300 g
200 g
100 g
90 g
40 g
25 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: zo surovín pripravíme odpaľované cesto. Pomocou cukrárskeho vrecúška vyformujeme na plech trojcentimetrové gule. Pečieme ich v rúre na 180 °C asi pol hodiny.

  2. 2

    Krém: mlieko zmiešame s pyré a dáme zohriať. Medzitým vymiešame cukor so žĺt-kom a krémovým práškom. Pridáme horúce mlieko a varíme ako puding. Neskôr pridáme ešte maslo a necháme vychladnúť. Po vychladnutí opatrne pridáme našľahanú smotanu.

  3. 3

    Krémom naplníme pripravené guľôčky. Na záver môžeme ozdobiť glazúrou alebo cukrárskou polevou.

Diskusia k receptu