Krémová zelerová polievka s hruškou
Peter Varga
šéfkuchár a spolumajiteľ Bistra Bienvenue, 30. augusta 2021
šéfkuchár a spolumajiteľ Bistra Bienvenue, 30. augusta 2021
Foto: archív Petra Vargu
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
V hrnci rozohrejeme maslo, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujeme. Pridáme na menšie kocky nakrájaný očistený zeler a hrušku. Zalejeme vývarom a varíme mierne poodkryté 30 minút.
- 2
Rozmixujeme tyčovým mixérom, vmiešame najemno nasekaný kôpor. Polievku dochutíme soľou, čiernym korením a ihneď podávame. Môžeme dozdobiť bylinkový olejom a bylinkami podľa chuti.
Tiež zelerová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Myslim, ze mas pravdu. Mne, na moju chut mi viac pasuje petrzlenova vnat nez kopor. Nic proti kopru. 😊