Zelerová polievka
Zelerová polievka

Krémová zelerová polievka s hruškou

Peter Varga
šéfkuchár a spolumajiteľ Bistra Bienvenue, 30. augusta 2021
Krémová zelerová polievka s hruškou
Foto: archív Petra Vargu
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

250 g
100 g
1 ks
75 g
750 ml
2 PL (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    V hrnci rozohrejeme maslo, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujeme. Pridáme na menšie kocky nakrájaný očistený zeler a hrušku. Zalejeme vývarom a varíme mierne poodkryté 30 minút.

  2. 2

    Rozmixujeme tyčovým mixérom, vmiešame najemno nasekaný kôpor. Polievku dochutíme soľou, čiernym korením a ihneď podávame. Môžeme dozdobiť bylinkový olejom a bylinkami podľa chuti.

Diskusia k receptu

zolik
Pekny recept, aj pekne foto. Takuto kombinaciu surovin este nepoznam. Stoji za vyskusanie.
haji
Mně se také tato neotřelá kombinace surovin líbí. Jen s koprem v závěru bych byla opatrná. Nic proti kopru.
zolik
@haji (30.8.2021 19:30)
Myslim, ze mas pravdu. Mne, na moju chut mi viac pasuje petrzlenova vnat nez kopor. Nic proti kopru. 😊

1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia