Steak z nórskeho lososa s dresingom

Andrej Gogola a Eduard Šiška
majitelia reštaurácie Pulitzer u zlatého jeleňa, 4. januára 2017
Steak z nórskeho lososa s dresingom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
25 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg (s kožou)
1 ČL
1 ČL
400 g
100 g
1 ks (šťava a kôra)
750 g




Postup

  1. 1

    Umytého a osušeného lososa pokrájame asi na 200 g steaky, ktoré ugrilujeme z každej strany na hrubej morskej soli.

  2. 2

    Špargľu pripravíme tak, že ju vložíme do vriacej osolenej vody asi na 3 minúty, vytiahneme a grilujeme na olivovom oleji asi 3 minúty.

  3. 3

    Takto pripraveného lososa so špargľou podávame s limetkovým dresingom a varenými zemiakmi.

Diskusia k receptu