Jahodová roláda

Ádám Soós
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 2. augusta 2015
Jahodová roláda
Foto: Ľuboš Pilc
10
porcií
10 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
100 g
150 g
50 g
Krém:
300 ml
100 g
50 g
50 g
100 g
200 g (podľa potreby)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajíčka rozmixujeme s cukrom, až kým nevznikne svetložltá pena. Postupne pridávame múku a pistáciovú pastu. Pečieme na 180°C asi 10 minút.

  2. 2

    Krém: Smotanu, mascarpone a vanilkový cukor spolu vyšľaháme. Postupne pridáme roztopenú bielu čokoládu a jahodové pyré.

  3. 3

    Vychladnutý pistáciový plát natrieme tenkou vrstvou jahodového džemu, tromi štvrtinami pripraveného krému a zrolujeme. Hotovú roládu natrieme zvyšným krémom a ozdobíme drobným ovocím.

Diskusia k receptu

amelie
ja vidím jahody iba roztrúsené okolo rolády, v roláde ani náhodou...
afataga
nahodou rcp je uzasne univerzalny, nahadzete okolo maliny a mate malinovu roladu, alebo ribezle a mate ribezlovu atd atd atd, tak ja neviem, co sa vam nepaci
1x zizazi
anika62
no ja som neni sefkucharka, ale za takuto roladu by som sa hanbila, aj to cesto je ako z chleba, a napisat jahodova rolada, ked tam jahody ani niesu, iba nahadzane okolo