Jahodová roláda
Ádám Soós
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 2. augusta 2015
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 2. augusta 2015
Foto: Ľuboš Pilc
10
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Vajíčka rozmixujeme s cukrom, až kým nevznikne svetložltá pena. Postupne pridávame múku a pistáciovú pastu. Pečieme na 180°C asi 10 minút.
- 2
Krém: Smotanu, mascarpone a vanilkový cukor spolu vyšľaháme. Postupne pridáme roztopenú bielu čokoládu a jahodové pyré.
- 3
Vychladnutý pistáciový plát natrieme tenkou vrstvou jahodového džemu, tromi štvrtinami pripraveného krému a zrolujeme. Hotovú roládu natrieme zvyšným krémom a ozdobíme drobným ovocím.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu