Foto: matcha
Zdravý a svieži koláčik s mätou, ktorý bodne v horúcich dňoch.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zo žĺtkov, cukru, hrubej múky a prášku do pečiva vypracujeme základ cesta. Pridáme sneh vyšľahaný z bielkov a dve čajové lyžičky čajového Matcha prášku. Vylejeme na plech, na ktorý sme si pripravili papier na pečenie a pečieme asi 15 minút na 180 °C.
- 2
Asi po piatich minútach pečenia na cesto poukladáme rozpolené jahody.
- 3
Či je cesto upečené, môžeme overiť pomocou špáradla. Pichneme ním do cesta a ak na ňom neostane prilepené, je ready. Plech vyberieme a cesto necháme vychladnúť. Kyslú smotanu poriadne premiešame s vanilkovým cukrom a pridáme nasekané lístky mäty. Vychladnuté cesto rozdelíme na dve polovice, jednu polovicu natrieme mätovou smotanou, prekryjeme druhou polovicou a dozdobíme podľa chuti :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu