Foto: nitakimuri
túto jednoduchú pikantnú tekvicovú polievku, ktorá výborne zahreje, zasýti a pritom je diétna, jedávajú Jamajčania najmä ráno - kupujú si ju vo fastfoodoch ako Zobraziť celý popistúto jednoduchú pikantnú tekvicovú polievku, ktorá výborne zahreje, zasýti a pritom je diétna, jedávajú Jamajčania najmä ráno - kupujú si ju vo fastfoodoch ako si my kupujeme hamburgery. Domáca, pripravená s láskou, však chutí najlepšie!:-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
tekvicu nakrájame na kocky a vo vode uvaríme do mäkka - asi 15 min. Potom ju v mixéri zmixujeme spolu s mliekom na kašu.
- 2
V hrnci rozpustíme maslo a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu.
- 3
Pridáme rozmixovanú tekvicu, primiešame múku, soľ, korenie, povaríme 3 min a odstavíme z plameňa. Polievka má byť krémová, môžeme ju dochutiť šampiňónmi, hráškom, príp. inou vhodnou zeleninou. Dobrú chuť!:-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu