Zeleninový šalát s koriandrovou vňaťou z Cypru
Tento úžasne chutný šalát pochádza z mojej zbierky šalátov z Cypru. Je zložený z uhoriek, ...
Džem z červenej cibule a zo zázvoru
Cibuľu nakrájame na takzvaný francúzsky spôsob – na tenké pásiky. Najprv ju opražíme sprudka na husacej masti...
Bryndziarik
Výborná chuťovka z tradičných surovín. Dnes ju pre nás pripravili Ján Chalúpka a Jozef Mak.
Hermelínová nátierka
Hermelín nastrúhame, cibuľu, vajíčka a salámu nakrájame nadrobno. Zmiešame s majonézou. Podľa chuti prisolíme,...
Nepečené orechové guľky bez lepku
Máte vo zvyku piecť vianočné dobroty na poslednú chvíľu? Potrebujete chutné a jednoduché recepty? Presne taký je náš recept na nepečené orechové košíčky bez lepku....
Špenát podľa Shirley
Keď bola Shirley Themple veľvyslankyňou v Prahe, pozval si ju Přemek Podlaha variť do Receptáře...
Zapečený pór s mozzarelou
Recept som videla niekde v telke tak som si ho poznačila a dnes bol k obedu, k...
Hubovo - pohánkový burger s tzatzikmi
Pohánku prepláchneme v studenej vode a dáme na 2–3 minúty variť so soľou do 0, 225 l...
Cibule v tandoori masala
Recept jsem objevila na netu a je z knížky Špalíček receptů. Výborná chuťovka, ale je...
Trubičky s plnkou
V receptári Plus jeden deň ma zaujal tento zemiakový recept, tak som ho vyskúšala.
Korzické kuriatko
Niekto nemenovaný, nebudem na neho priamo ukazovať prstom, mi naznačil, že používam zemité recepty....
Vločková polievka
Na masle si orestujeme na dobno nakrájanú cibuľu, pridáme ovsené vločky a restujeme kým vločky niesú...
Bravčový paprikáš so zelerom a šampiňónmi
S mojou krajšou a najsamlepšejšou polovičkou sme obaja narodení v Košiciach a krstení čerstvou vodou z Hornádu....
Rybia misa Petrov zdar
Zubáča a pstruha obalíme v rybacej múke (zmes hladkej múky a korenín podľa chuti, napr...
Cibuľové menu
Prvý recept čo tu pridávam. Nejak som si ho vymyslela, rada vymýšľam potom si zoberiem...
Malinové muffiny
Je to rýchlo hotovo a môj synček ich má veľmi rád. Dá sa samozrejme použiť aj...
Bocconcini šalát
Ako prvé oblanšírujeme paradajky. Z paradajok odstránime semienka. Použijeme iba chutnú dužinu bez šupky, ...
Klobása v kapustovom cestíčku
Zabíjačka patrí k pokladom slovenskej gastronómie. Nie je len o svojských chutiach, ale aj o...
Bravčový bôčik s kelom
Z bôčika nakrájame 8 kociek, kožu nakrájame do kríža, dobre osolíme, votrieme pretlačený cesnak s...
Cesnakové dobrodrúžstvo
Môj vlastný recept. Kto ju spraví podla mňa, už nikdy nebude chcieť inú :)
Prekladaná kapusta
Kapustu uvaríme, cibuľu udusíme na masti, pridáme mäso nakrájané na kocky, okoreníme a uvaríme...
Jablkové obojstranné rezy
Ak mate ešte minuloročné jablká, tak ako ja, tak ich využite na takýto obojstranný koláč. Samozrejme, že...
Sezamovo-čokoládový tart
Čaro sezamovej tahini pasty som objavila až nedávno, a tak teraz stále premýšľam, kam ju...
Žemľová knedľa
Žemle nakrájame na kocky. Mlieko uvedieme do varu a odstavíme. V horúcom mlieku ušľaháme vajcia,...
Tvarohový dezert s kivi
Tvaroh vymiešame so stužovačom a umelým sladidlom do hladkej hmoty. Túto zmes rozdelíme na polovicu...
Jablkové tartaletky s ořechy a sněhem
Cesto: Všechny suroviny dáme na vál a propracujeme hladké těsto. Uděláme z něj kouli a zabalíme...
Bôčik s medovou kôrkou so šošovicovým šalátom
Bravčový bôčik dobre umyjeme pod studenou vodou a osušíme, cez kožu spravíme nožom hlboké zárezy a votrieme...
Vyprážané bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy - to je naša slovenská klasika, milujem ich. Tentokrát som ich nevarila, ...