Polievka z údeného mäsa so zemiakmi
Tak na tento variant obľúbenej slovenskej polievky ma inšpiroval švagor Luxi. Podobne, ako môj otec...
Hovädzie rezne v omáčke
Mäso umyjeme, odblaníme, pokrájame na rezne, naklepeme a osolíme. Na masti alebo oleji speníme pokrájanú cibuľu, očistenú...
Kalamáre v grepovo-vínnej omáčke ŠERY
Všetky morské živočíchy sú ľahučké a zdravé. Pokiaľ sú "jediteľné" a nie sú kontaminované ropnými, ...
Pikantný pivný guláš
Na oleji orestujeme na kocky pokrájané cibule, pridáme na kocky pokrájané mäso a necháme zatiahnuť, ...
Zapečené zemiaky so zelenou fazuľkou
Bol jeden deň, keď sme nemali čo do úst, tak sme pozbierali všetko zo špajze...
Lahodná krémová sedano polievočka s medvedím cesnakom
Polievku zo stonkového zeleru (sedano) robievam často a rada, pretože je jednoduchá na prípravu a má jemnú chuť....
Tvarohové pirohy s čučoriedkami
Z oboch múk, vajca, soli a vody vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do potravinárskej...
Fazuľová polievka s rôsolom
Túto polievku varíme u nás na štedrý deň a ked mám šťavu z kyslej kapusty tak aj...
Zemiakové pirohy s čiernymi ríbezľami
Tieto pirohy sú u nás veľmi obľúbené, sú krehké, chutné a dnes som ich plnila...
Plnený pečený bôčik s kapustovými strapačkami
Z rožkov, 5 vajec, urestovanej slaniny, cibule a trošky mlieka vypracujeme plnku, ktorú dochutíme majoránom,...
Chrumkavé kúsky mäsa
Ak máte chuť na rezeň, no nechce sa vám vyprážať, tak treba rozohriať rúru a...
Bravčové v paprikovej omáčke
V komore sa nám nazbieralo dosť pohárov zaváranej papriky a s chlebom sa nám už prejedla, ...
Bravčový rillete
Bravčové mäso dáme do hrnca, zalejeme vývarom a na miernom ohni varíme, kým nie je...
Jablkové tartaletky s ořechy a sněhem
Cesto: Všechny suroviny dáme na vál a propracujeme hladké těsto. Uděláme z něj kouli a zabalíme...
Grilované kotlety na pomarančoch
Kotlety zľahka naklepeme, mierne osolímea na okrajoch niekoľkokrát narežeme, aby sa pri pečení nekrútili...
Kandizované hviezdičky so snehom
Recept je z Vianočného varenia&pečenia z roku 2010, ktorý vydal Nový čas pre ženy, piekla...
Zapečené cannelloni s rybou a so špenátom
Ľahko sa trávi – to je najväčšia prednosť chudého mäska. Ja po ňom rád siaham i...
Focaccia s medvědím česnekem
Sezóna medvědího česneku je v plném proudu. Vyzkoušela jsem s ním italský chleba focacciu – s hodně...
Džem z červenej cibule a zo zázvoru
Cibuľu nakrájame na takzvaný francúzsky spôsob – na tenké pásiky. Najprv ju opražíme sprudka na husacej masti...
Bravčová podbrušina s hubovou plnkou so saturejkou
Dnešný nedeľný obed z bravčovej podbrušinky....
Zapečený pór s mozzarelou
Recept som videla niekde v telke tak som si ho poznačila a dnes bol k obedu, k...
Hashburger s medovo-horčicovou omáčkou
Vegetariánsky burger s čedarom, ktorý nerobí kompromisy na obsahu proteínu. Výborný aj z panvice, ...
Jahodová torta s tvarohovou penou
Z cukru urobíme karamel a naň naložíme jahody nakrájané na kolieska, pridáme citrónovú šťavu a vanilku...
Zemiakové placky s kyslou kapustou
Rýchla večera s kyslou kapustou na podporu imunity.
Polievka – Rajský krém – alebo – môj Bisque po Slovensky
… vznikla, lebo sa „našinec zaťau“! … a keď sa „našinec zatne“, tak to je...
Lazane s kyslou smotanou a zeleninou
Veľa veľa zeleniny s trochou mäsa. Robievala som s bešamelom, ale kamarátka mi odporučila smotanu...
Šalát so surovej zeleniny a hrášku
Hlávkový šalát nakrájame na rezančeky. Reďkovky a uhorku na tenké plátky a zmiešame s hráškom.
Nepravá husacia pečeň
Nepravá husacia pečeň je vynikajúca pochúťka, servírujeme ako teplé, alebo ako studené predjedlo.