Argentínska pochúťka fotorecept

marianne - fotkamarianne, 5. mája 2012
Argentínska pochúťka (fotorecept)
Foto: marianne

Nemám ani šajn,či to v Argentíne vôbec varia,(že by tam dávali našu zemiakovú kašu:-)?našla som recept v časopise, varila ho pani Nora Beňačkova, tak Zobraziť celý popisNemám ani šajn,či to v Argentíne vôbec varia,(že by tam dávali našu zemiakovú kašu:-)?našla som recept v časopise, varila ho pani Nora Beňačkova, tak ju nazvala, ale je to výborne...ak by niekomu prekážal názov,nemám problém ho zmeniť....varil môj muž,ja som len dala recept..

6
porcií
30 minút
príprava
40-50 minút
na 180 °C

Suroviny

700-1000 g, alebo zo stehna
z 1 ks
z 1 ks
1 ks
1 ks
 podla potreby
2 ks
1 CL
180 g(balicek)
1 kg zemiakov




Postup

  1. 1

    Pomeliame hovadzie masko.

    Argentínska pochúťka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridame vsetky suroviny okrem zemiakovej kase:-) a vypracujeme cesto,ktore nechame na noc odlezat v chladnicke.(nie je podmienkou,ale odporuca sa)

    Argentínska pochúťka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravime si zemiakove pyre,ktore ja robim takto:-):zemiaky ocistime,uvarime v osolenej vode,priadame 1PL masla,1dl mlieka,a riadne vymiesame.

  4. 4

    Do vymastenej jenskej misy vlozime maso...

    Argentínska pochúťka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na masko rozotrieme zemiakove pyre a upecieme v predhriatej rure pri teplote 180 stupnov asi 40-50 minut.Desat minut pred dopecenim pokrievky z misy odstranime a dopecieme.Mozeme posypat parmezanom,kto by chcel... uz sme nedali,chuti to malo uz dost:-)

    Argentínska pochúťka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    upecene

    Argentínska pochúťka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

mamatata2
Prekrásna a iste veľmi chutná je táto pochúťka. Stojí za vyskúšanie, myslím, že niečo podobné varia aj Íri, ale asi dávajú baraninu.
2010
Ano je to z Argentiny vola sa to Pastel de Papas , kazdy ma svoj vlastny najlepsi recept, co robia dakedy inac ze to pyre delia na polku a cast davaju na spodok a dakedy davaju este varene vajicka a syr, podobne ako u nas do francuzskych zemiakov.Tu su 3 varianty
 www.wikihow.com/Make-Pastel-De-Papa...




marianne69
...to sa mi ulavilo:-) pomylilo ma to zemiakove pyre,reku to asi Argentinci robia inak,syr tam muz chcel dat,ale v povodnom recepte nebol ,dakujem...
marianne69
@babay ved ano,robievali ho aj v Anglicku,mali ho v kazdom supermarkete v mrazaku,preto sa mi nezadalo ,ze argentinska,svet je maly:-)
sladkacokolada
ja som pozerala na úvodné foto a premýšľam , ako mohla taký zvláštny zákusok spraviť:)))) a že aj ja chcem taký:))) ale aj maso je dobré, ukladám
cica2
zaujimavý a lákavý recept, musí byť aj chuťovo výborný! :-).....a chválim manžela, je tiež šikovný! :-)
kikkus
poznám ho z UK ako Shepherd´s pie, akurát ja poznám trochu pozmenenú verziu, ale v princípe je to to isté, koľko ľudí, toľko chutí, takže každý si ho môže upraviť...
marianne69
dakujem za komentare:-),no evidentne to nebude len anglicke jedlo,ja som po 5 rokoch pobytu v UK nasla v obchode tvaroh-anglicky,chut skoro rovnaka ako ten nas,Querk ci tak nejako sa to volalo,uz si nepamatam presny nazov,chodila som nan k Poliakom,lebo z anglickeho mlieka sa mi nedal spravit...niektore jedla su vo svete podobne,len si prisposobia suroviny,Shepherd Pie som jedla nie jeden krat a nie len s baranim masom,aj jahnaci,aj hovadzi...
2010
je vela receptov po svete ktore sa na prvy pohlad podobaju ako vajce , vajcu ale dakedy staci jedna ingrediencia ako v tomto priprade olivy, citronova stava a v ziadnom pripade to nie Shepard pie z Anglicka, ja som som dnes robil kapustovu polievku co mala vsetky ingrediencie Slovenskej az na jednu ,rybaciu omacku a odrazu sa z toho stala Korejska Kimci polievka .



evanaaa
Jéj, ja som takto robila mleté mäso pod perinou - pyré, ešte som lyžicou navrchu doň spravila priehlbinky, ao nich vyklepla vajcia a posypala syrom.
pivonka
Päť dní som tu nebola a skoro mi tento skvelý recept ušiel. Tiež sa mi najprv zdalo - zákusok - to si musím odpustiť. A nie!!! môžem si ho dopriať. Určite tak naskore urobím.
lusinkab
@marianne69 ja som to jedla po domacky urobene ked som bola u znameho v argentine ale jeho mamka namiesto masa pouzila tuniaka v konzerve ktoreho pekne ochutila a vymiesala s majonezou dala na okruhly tanier, potrela zemiakovou kasou,dookola posipala na husto s nastruhanou mrkvou a vrch zemiackov posypala s nadrobno nasekanym vajickom. Vyzeralo to ako slniecko a tymto receptom si mi to velmi pripomenula :-)
lusinkab
@marianne69 ja som to jedla po domacky urobene ked som bola u znameho v argentine ale jeho mamka namiesto masa pouzila tuniaka v konzerve ktoreho pekne ochutila a vymiesala s majonezou dala na okruhly tanier, potrela zemiakovou kasou,dookola posipala na husto s nastruhanou mrkvou a vrch zemiackov posypala s nadrobno nasekanym vajickom. Vyzeralo to ako slniecko a tymto receptom si mi to velmi pripomenula :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia