Rybací šalát s chrumkavou bagetou

Marek Ptačina
šéfkuchár penziónu Rozálka v Pezinku, 13. augusta 2012
Rybací šalát s chrumkavou bagetou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
3-4 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
2 ks
 (100 g rukoly, 100 g mrkvy, 2 ks hlávkového šalátu)
1 strúčik
  (korenie karí)
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Do misy dáme zmes pripravenej zeleniny. Mrkvu nastrúhame na pásiky a ostatnú zeleninu a mango na kocky. Zalejeme olivovým olejom, balzamikovým octom a dochutíme oreganom a soľou.

  2. 2

    Na panvici rozpálime olivový olej, do ktorého postupne pridávame kúsky rýb, čili papričky (tie podľa chuti, kto má ako rád pikantné jedlo), ďumbier, strúčiky cesnaku, karí pastu (poprípade korenie karí). Všetko to 3–4 minúty restujeme na ohni a nakoniec dochutíme citrónovou šťavou a sójovou omáčkou.

  3. 3

    Šalát nakoniec podávame s bagetkami, ktoré opečieme v rúre a potrieme olivovým olejom, cesnakom a ozdobíme bazalkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia