Foto: izabella929
Tento kompot som už predstavila v ovocnom koláči.Ponúkam ho preto, lebo som si to sama skombinovala a vyskúšala. Je to vynikajúce, preto ho tu Zobraziť celý popisTento kompot som už predstavila v ovocnom koláči.Ponúkam ho preto, lebo som si to sama skombinovala a vyskúšala. Je to vynikajúce, preto ho tu uverejňujem.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Naplním do phárov tak, že na dno pohára som dala 4 klinčeky a na vrch ovocia som dala hrozienka, nepočítala som ich presne, približne 8 kusov.
-
2
Ovocie som naložila do pohárov a zaliala nálevom.
-
3
Urobila som nálev.Na 1l vody som odvážila 400 g. cukru a nechala som nálev zovrieť. Horúcim nálevom som zaliala ovocie v pohári.Sterilizovala som 20 min.pri 80 st.
Ja som dokonca chutnala červený melón zavarený nakyselo, ako uhorky a nebolo to najhoršie.
To máte aj také letné jablká ktoré sú zrelé zarovno s melónmi? Tak to vám závidím! A keď budem mať niekedy záhradu (a to teda budem!) tak mi potom dievčatá poradíte aj s jablkami aj s melónmi?
Je to vynikoš recept, neokukaný, nový a v zime veľmi vzácny. A napodiv jablká sú tvrdé ovocie, melón mäkké - ani ten melón nie je rozvarený ..........