Jablkovo-melónový kompót

izabella929 - fotkaizabella929, 2. decembra 2011

Tento kompot som už predstavila v ovocnom koláči.Ponúkam ho preto, lebo som si to sama skombinovala a vyskúšala. Je to vynikajúce, preto ho tu Zobraziť celý popisTento kompot som už predstavila v ovocnom koláči.Ponúkam ho preto, lebo som si to sama skombinovala a vyskúšala. Je to vynikajúce, preto ho tu uverejňujem.

40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
4 kg
2 balenia
podľa potreby
po 4 ks do pohára..




Postup

  1. 1

    Naplním do phárov tak, že na dno pohára som dala 4 klinčeky a na vrch ovocia som dala hrozienka, nepočítala som ich presne, približne 8 kusov.

    Jablkovo-melónový kompót - obrázok 1
  2. 2

    Ovocie som naložila do pohárov a zaliala nálevom.

    Jablkovo-melónový kompót - obrázok 2
  3. 3

    Urobila som nálev.Na 1l vody som odvážila 400 g. cukru a nechala som nálev zovrieť. Horúcim nálevom som zaliala ovocie v pohári.Sterilizovala som 20 min.pri 80 st.

Diskusia k receptu

hubarka35
Tvoj receptík ma zaujal a prekvapil....nikdy ma nenapadlo zavarit žltý melon...a kolko ráz ich máme tak vela,že neviem čo už s nimi....určite v sezone melonov zavarím....
evanaaa
Mám pár receptov na takéto netradične kombinované kompóty.
Ja som dokonca chutnala červený melón zavarený nakyselo, ako uhorky a nebolo to najhoršie.
izabella929
evanaa.-) dík za komentárik:-)) ano , jedla som ho už aj ja.-)) ale toto je lepšie.-)
hubata
@hubarka - to vážne toľko melónov sa urodí v okolí Topoľčian? To teda mne na Záhorí sa nikdy neurodili - ani žlté a červené už vôbec nie.
To máte aj také letné jablká ktoré sú zrelé zarovno s melónmi? Tak to vám závidím! A keď budem mať niekedy záhradu (a to teda budem!) tak mi potom dievčatá poradíte aj s jablkami aj s melónmi?
Je to vynikoš recept, neokukaný, nový a v zime veľmi vzácny. A napodiv jablká sú tvrdé ovocie, melón mäkké - ani ten melón nie je rozvarený ..........
hubarka35
áno hubata,ja som sa prvý rok čudovala-tým melonom kolko ich máme-o to sa stará moj drahý-ja mu ani zelinku medzi ne nemôžem ist vytrhnut-ide ma ukrkat,dávaj pozor stupíš mi na melony-a leze mi na nervy vtedy-tak mu ich nechám tak....sám si ich sadí i polieva a všetko robí...žltých máme viac-teraz v tomto roku aj červené boli...kukni moje foto na face.....tam sú i melony....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia