Foto: sue291
piskotovy korpus 3x, lekvar marhulovy, sirup (rumovy caj), puncova aroma, cukor krystal, voda, cervene potravinarske farbivo, zelene potravinarske farbivo, poleva na punčaky
Postup
-
1
urobime si cesto na korpusy, podla surovin ktore su v postupe napisane, rozdelime si cesto na 3 casti. Jedno cesto zafarbime cervenou farbou, druhe zelenou a tretie cesto nechame povodnu farbu. Postupne kazde cesto dame piect na maly plech cca 20x30cm, ja som robila na maly plech, kedze toto bol moj prvy pokus o punčaky :) peceme na 200 st cca 20 min ...ja davam cesto na spodnu spiralu a cesto skusim sparadlom, ci je hotove, ale pozor cim je cesto tensie, tym sa rychlejsie upecie :) P.S. velmi dolezite je v mixeri najprv vymiesat dlhoooo vajcia s cukrom (cca 6 min) do penista a az potom pridat ostatne suroviny a muku pridavame ked mame vykon na mixeri na najvyssom stupni a potom hned vypnut :)
- 2
upecene a vychladene korpusy davame na seba a polievame zalievkou. platy potierame marhulovym lekvarom. Ked mame vsetky platy na sebe, zatazime ich bremenom, ja som polozila na platy velky plech s dalsim kolacom :) a na noc som to nechala odpocivat, platy krasne nasiaknu zalievkou a vsetko sa krasne spoji :)
- 3
na zaver si pripravime poleva puncovu podla navodu na saciku :) a polejeme vrchny plat, poleva je husta takze sa nemusite bat, ze by vam stekala :) ...nechame stuhnut min. 1 - 2 dni, poleva bude mat navrchu "kôrku" :) a potom krajame nozom namocenym v horucej vode :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
sorry tak potom kludne mozeme umret od hladu ,lebo ci uz chlieb,mesove vyrobky,cukriky ,instantne polievky,
chemicky striekane ovocie a zelenina atd.to su same E
To minimalne farbivo v puncakoch je oproti visie menovanym produktom basnicka
No a aj to ti poviem,ze ako mesiar viem ,ze zakladna
surovina na vyrobu midiel a kremov je hovedzi loj.
Ale kedze pomreme od hladu tak sa potom asi umyvat nemusime.Sorry tvoja poznamka nie je na mieste
Puncaky mam rad tvoje su pekne
@mesiar má pravdu. Už aj ten vzduch nie je čistý, nieto ešte potreviny, ktorú kupujeme! a konzumujeme.