Kapustový koláč
Kapustový koláč

Kysnutý koláč so škoricovou kapustou

Anna Kuniaková a Martin Šulc
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 27. novembra 2019
Kysnutý koláč so škoricovou kapustou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
30 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
300 ml
3 ks
500 ml
1 kocka
1 bal.
1 KL mletý
Plnka:
1 ks väčšia
300 g mletý
1 bal.
Na potretie:
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pokrájanú hlávkovú kapustu mierne povaríme v osolenej vode. Scedíme a keď vychladne, vyžmýkame ju a dochutíme mletým cukrom a škoricou.

  2. 2

    Z pol litra teplého mlieka, cukru a droždia urobíme kvások. Do múky pridáme olej, vajcia, kvások, kypriaci prášok a štipku soli. Cesto vypracujeme a rozdelíme na 2 časti.

  3. 3

    Jednu časť cesta rozvaľkáme na vymastený plech, navrstvíme plnku z hlávkovej kapusty a prikryjeme druhým vyvaľkaným cestom. Necháme podkysnúť, potrieme vajcom a pečieme pri 180 °C asi 50 minút.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: