Kysnutý koláč so škoricovou kapustou
Anna Kuniaková a Martin Šulc
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 27. novembra 2019
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 27. novembra 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
30 minút
príprava
príprava
50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
1 kg |
|
300 ml |
|
3 ks |
|
500 ml |
|
1 kocka |
|
1 bal. |
|
1 KL mletý |
|
|
|
Plnka: | |
1 ks väčšia |
|
300 g mletý |
|
1 bal. |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Pokrájanú hlávkovú kapustu mierne povaríme v osolenej vode. Scedíme a keď vychladne, vyžmýkame ju a dochutíme mletým cukrom a škoricou.
- 2
Z pol litra teplého mlieka, cukru a droždia urobíme kvások. Do múky pridáme olej, vajcia, kvások, kypriaci prášok a štipku soli. Cesto vypracujeme a rozdelíme na 2 časti.
- 3
Jednu časť cesta rozvaľkáme na vymastený plech, navrstvíme plnku z hlávkovej kapusty a prikryjeme druhým vyvaľkaným cestom. Necháme podkysnúť, potrieme vajcom a pečieme pri 180 °C asi 50 minút.
Tiež kapustový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu