
Pirohy s nivou
Zo surovín spracujeme cesto, rozvaľkáme ho a formičkou vykrajujeme kolieska na pirohy a tie plním plnkou z vymiešaného mletého syra, šunky...

Koláč z vaječného likéru a bielej čokolády (Kocky z vaječného likéru)
Tento rok som robila Vaječný likér asi 6x. To skrátka patrí k Vianociam a k tomuto...

La Rou
Jednoduchy cinsky recept vyskusany - opisany z Exploring China a Culinary adventure od Ken Hom a Ching...

Bažant po taliansky
Bažanta očistíme, umyjeme, osolíme a prešpikujeme anglickou slaninou. Dáme ho do pekáča, potrieme...

Makovo-slivkový podpecník
Z mlieka, cukru, zo sušeného droždia a z lyžičky múky pripravíme kvások a necháme 15 minút postáť....

Lieskovcovo-karamelové makrónky
Ďalšia príchuť do mojej makrónkovej zbierky. Voňavé lieskovce a lahodný smotanový karamel. Dokonalosť sama...

Nutellovo - jahodová torta
Výborná pochúťka pre všetkých maškrtníkov, vhodná na narodeninové oslavy, poteší všetky mlsné jazýčky :)

Slepý boršč
Boršč milujem a tento varím najradšej lebo sa rýchle varí. Slepým ho nazval môj otec, keď v...

Baklažánový „žobrákov“ kaviár Ikra
Obľúbený ruský recept, náhrada kaviáru, nátierka a zaváranina.

Jablkový tvarožník bez múky
Určite vyskúšajte, vhodné na raňajky, desiatu alebo len tak ku kávičke...

Zmrzlinové kocky poliate v čokoláde
Vonku síce nie je práve jarné počasie, no to ma neodradilo si malú jar urobiť doma....

Bažant s dusenými gaštanmi
Bažantie prsia upravíme na porcie, pokvapkáme olejom a poprekladáme celými vetvičkami byliniek. Zakryjeme potravinárskou fóliou...

Dedkove (škvarkové) pagáčiky
Prinášam vám opäť jeden z ďalších dedkových super receptov. Ja som jeho pagáčiky robila dnes...

Banánovo-jahodová torta
Tento recept som si vymyslela pri príležitosti narodenín mojej spolužiačky. Je to dobrý a vhodný recept...

Najlepšia tenká pizza
Veľmi dlho som hľadala recept na pizzu, až som našla a upravila do dokonalosti.

Slaný koláč z rigatoni a.k.a. Rigatoni Pie
inšpirácia Tasty ;-) Niečo rýchle na cheat day :D

Mäso s omáčkou z medvedieho cesnaku
Tento recept vznikol čírou improvizáciou, keď som z mraziaka vytiahla nádobku plnú pesta z medvedieho cesnaku....

Zimná minestrone s opečenými chlebovými hranolčekmi
Veľmi chutná, zimná polievka. Kto chce urobiť bez mäsa, môže namiesto mäsa pridať orestované...

Cviklové carpaccio s broskyňami a mozzarellou
Cviklu uvaríme do mäkka, necháme vychladnúť , ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Na tanieri prekladáme...

Veľkonočný pletenec
Recept som našla na internete a idem ho spraviť na Veľkú noc - skvelé ako výzdoba s...

Syrové očarenie
Syr a salámu postrúhame na hrubšom strúhadle, pridáme na drobné kocky pokrájané uhorky, vajcia uvarené natvrdo,...

Slíže zo Slovenského Grobu
Je to jedno z mojich veľmi obľubených jedál a jeho chuťou som nakazil aj praiteľov.

Slivkové buchtičky, pýcha mojej babičky
Rád sa vraciam pod „šurc“ našej babičky. Som už skoro ¾ storočia na svete, ...