Krehký jablkovo-čučoriedkový koláčik

sladkacokolada - fotkasladkacokolada, 11. októbra 2012

Veľmi jednoduchý, ale chutný koláčik.

40 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g
180 g alebo maslo
100 g
1 ks
2 PL alebo biely jogurt
750 g
100 g
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Zmiešame si suroviny na cesto, múka, maslo, žĺtok, cukor, smotana a vypracujeme cesto, ktoré si rozdelíme na dva kusy.

    Krehký jablkovo-čučoriedkový koláčik - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si zapekaciu misu, vymažeme ju tukom , vačší kus cesta vyvaľkáme a vložíme do misy.

    Krehký jablkovo-čučoriedkový koláčik - obrázok 2
  3. 3

    Očistíme si jablká, podusíme s cukrom, necháme vychladnúť. Navrstvíme na cesto jablká a čučoriedky. Posypeme hnedým cukrom. Rozvaľkáme si aj menšie cesto, v strede prerežeme.

    Krehký jablkovo-čučoriedkový koláčik - obrázok 3
  4. 4

    Koláč prikryjeme cestom a ozdobne vytvoríme okraje. Ja som si pomohla formičkou.

    Krehký jablkovo-čučoriedkový koláčik - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme v pred hriatej rúre na 200°C , asi 40 minút. A tu je koláčik v reze. Povrch môžeme posypať práškovým cukrom.

    Krehký jablkovo-čučoriedkový koláčik - obrázok 5

Diskusia k receptu

branka
...no ak si to piekla sama, tak si nenormalne sikovna...ale ja si myslim, ze troska pomohla mamina, vsak? ;-)
valeri
veľmi lákavý koláčik :-)), uložila som si ho
daniela142
Je krásny a najviac sa mi páči kombinácia ovocia a čučoriedok. Ale tiež mám pocit, že 10 rokov si mala už dávnejšie...
bozulka
Koláč sa mi páči a tá formička je dobrý nápad...
betka11
koláčik sa ti vydaril fantasticky,chcem sa spýtať náplň po upečení je akej konzistencie,netečie? ja by som trochu posypala vanilkovým alb.karamelovým pudingovym práškom
sladkacokolada
ďakujem Vám za komentáre, náplň netečie, lebo je vopred podusená s cukrom a tým sa vytvorí karamel, ktorý drží plnku pokope.
betka11
@sladkacokoladka ďakujem za odpoveď a páči sa mi ako "rýchle si vyrástla" čudujem sa že tu niekto rieši veci ako je vek,keď ma zaujme recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia