Grófske pusinky

bozulka - fotkabozulka, 8. marca 2010

Tento recept je veľmi jednoduchý,ja robievam pusinky už dlhé roky a robím ho z dvojitej dávky.Bol v jednej starej kuchárke,ktorá sa mi bohužial nevrátila,čo Zobraziť celý popisTento recept je veľmi jednoduchý,ja robievam pusinky už dlhé roky a robím ho z dvojitej dávky.Bol v jednej starej kuchárke,ktorá sa mi bohužial nevrátila,čo mi je veľmi ľúto.

20 minút
príprava
12 minút
na 160 °C

Suroviny

250 g
125 g
150 g
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny dobre zmiesime.Keby sa cesto drobilo pridáme kúsok masla.Urobíme malé guľky,dáme na plech,môže byť aj na papier.V teplej rúre viac sušíme než pečieme.Ja v mojej asi 12 min na 160°.Treba kontrolovať,ale neotvárať. Po vychladnutí môžeme dať do košíčkov,môžeme ozdobiť rôznou polevou. Ja ich robievam z dvojitej dávky.

Diskusia k receptu

enge149
super,vyskúšam,lebo tieto nepoznám,pečieme len tie bielkové a stými je viacej roboty.budem piecť tortu bonboniéru a tam mi chýbali nejaké málé bonbóny,ďakujem
bozulka
Určite budú dobré,trošku sú sladšie,ale občas to nevadí.Je treba počítať s tým,že sa zväčšia.Guličky robte menšie ako orechy.Držím palce.
sovka62
Takéto pusinky mi určite budú chutiť, Bozulka. A že sú trošku viac sladké? Tým lepšie, keď už, tak už. Ďakujem za recept, už sa na ne teším.
babidka
este chcem vediet - ake su hned po upeceni a ake po par dnoch . teda ci sa daju odlozit aj na dlhsie /sviatky a pod ./
bozulka
babidka,ja ich robievam na Vianoce a keď chcem aby boli ešte aj na Nový rok tak ich musím trošku "ukryť" Takže pokial sa "nepostrácajú" určite vydržia,treba ich nechať chladnejšej špajzi.
Ja ich robievam z dvojitej dávky než je uvedené.
evanaaa
Ja som mala rada sladkosti...bohuzial,asi ich uz nebude moct,mam zvyseny cukor,asi to bude cukrovka,idem na vysetrenie,takto sa len vyzivam v sledovani receptov.
bozulka
Milá evanaaa, ja viem nie je to nič príjemné,ale Ty si ešte mladá a možno sa bude dať niečo urobiť.Zvýšený cukor mám aj ja ,ale to patrí skoro k môjmu veku.Držím palce,aby Ti výsledky dobre dopadli.
marlen
môžu byť veľmi dobré, ale určite výdatnejšie, ako s bielkami. páčia sa mi použité suroviny, samé pravé, kvalitné.
bozulka
@marlen ,ja sa snažím používať suroviny iba dobré a kvalitné.A recepty,ktoré dám na varechu sú všetky také,aspoň si myslím.Ja osobne a vychovala som si tak aj moju rodinu,že majú radi dobré jedlo.Samozrejme nemusí to každému chutiť lebo nadarmo sa nehovorí "koľko ľudí toľko chutí".Keď máš rada a môžeš sladké vyskúšaj nebudeš sklamaná.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia