Cheesecake

Miro Kubečka
kuchár a food stylista, 25. marca 2010
Cheesecake
Foto: Kubečka & Manina
4
porcie
20 minút
príprava
15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
70 g
200 ml
200 g
2 ks
1/2 čl
20 g
30 g
2 čl




Postup

  1. 1

    Zo smotany, tvarohu, bryndze, vajíčka, kurkumy, soli a korenia vymixujeme hladkú hmotu. Pridáme do nej na malé pásiky posekanú papriku a cukinu. Cesto rozvinieme a pokrájame na štyri kusy.

  2. 2

    Každý kúsok vložíme do jednej formičky, pretŕčajúce cesto odtrhneme. Do formičiek na cesto nalejeme pripravenú zmes, ktorú plníme asi 3 mm pod okraj a posypeme rascou. Pečieme na 200 °C asi 15-20 minút.

  3. 3

    Náš tip: Bryndzové koláčiky možno hosťom podávať doma alebo ich zobrať na záhradnú párty. Žiadne problémy s krájaním, jednoduché servírovanie a výborná chuť sú skvelou trojkombináciou na vydarený večer.

Diskusia k receptu

2010
Vyzera to super chuti to asi super,
jedine co ma pletie je meno.Cheesecake je vseobecne nepeceny, sladky a velky.
takze toto je skor "Savoury baked party cheesecake "
veronka8
super akurát pozerám v chladničke a všetko doma mám, takže idem na to.......vďaka za nápad lebo večer prídu hustia.....
marlen
toto je teda naozaj mastnejšie. pod víno, kto môže. my dietári ešte počkáme.
roska
Aké veľké sú tie formičky, keď budeme mať iba 4 koláčiky?
babav
Vyzera a podla surovin iste aj chuti ako "quiche".Cheesecake je sladky kolac ,recepty nan su uz tiez na Vareche .
chorvatka
Babav ma pravdu, tu vo Francii je to quiche, co znamena vzdy cesto so slanou naplnou, cheesecake je sladky tvaroznik a ma domovské pravo o par tisic kilometrov dalej, v USA. Ale nevadi, vdaka za dobry napad, len tu bryndzu musim nahradit greckou fetou...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia