Orechovo-jablkové kolieska fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 30. januára 2013
Orechovo-jablkové kolieska (fotorecept)
Foto: tatranka

Je to malá rýchla ovocná chuťovka,na spôsob jabĺčok v župane.Recept som našla v mesačníku Dobré jedlo a dnes aj vyskúšala. Celkom zdravá Zobraziť celý popisJe to malá rýchla ovocná chuťovka,na spôsob jabĺčok v župane.Recept som našla v mesačníku Dobré jedlo a dnes aj vyskúšala. Celkom zdravá a chutná dobrota.

12 ks
porcií
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks (kyslasté, stredne veľké)
80 g
80 g
50 g
3 PL
1 ks
1 bal
1 bal (alebo škoricový cukor)
na vysmážanie




Postup

  1. 1

    Pripravíme si ingrediencie.

    Orechovo-jablkové kolieska (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vyberieme jaderníky a jabĺčka ošúpeme.

    Orechovo-jablkové kolieska (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokrájame ich na hrubšie kolieska.

    Orechovo-jablkové kolieska (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vajíčko rozmiešame s 3 PL mlieka.

    Orechovo-jablkové kolieska (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravíme si svetlú strúhanku,múku rozšľahané vajíčko,posekané orechy.

    Orechovo-jablkové kolieska (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Orechy spojíme spolu so strúhankou.

    Orechovo-jablkové kolieska (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Jabĺčka poprášime škoricou,alebo škoricovým cukrom.Obaĺujeme ich v múke,vo vajíčku a na koniec v strúhanke pomiešanej s posekanými vlašskými orechami. Vysmážame v horúcom oleji.

    Orechovo-jablkové kolieska (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Posypeme vanilkovým cukrom ešte horúce.

    Orechovo-jablkové kolieska (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

medulienka122
@Tatranka , to sa mi páči - za pár minút taká dobrota, už aj naše jablká sa akosi rýchlo pýtajú do bruška, budem musieť ich spracovať, aj tvoj recept použijem, zatiaľ ďakujem:-)
afataga
podobne robila moja babka, je to mnamka, ja by som ich piekla v rure, robim tak vsetko, co sa ma vyprazat, nie je to potom take mastne, len trochu pokvapkam roztopenym maslom alebo mastou, podla toho, co mam v obale, sem by som dala maslo
jerica
receptík nemá chybu , mesačník dobré jedlo nekupujem , dobre , že si to ponúkla , fotopopis ako vždy "super" .
modrykamen
Robievam jablká len v župane, ale tieto v orechovej košieľke sa mi zdajú lepšie a krajšie. Najskôr som si ani nevšimol - jasné od Tatranky.
ethanel
Neviem preco ale hned som mal pocit ze tento rukopis poznam a ked som otvoril recept ,,tatranka ,, paci sa mi tento napad jednoduchy, moc nestoji a je podobny jablkam v zupane ktore mi pripravovala babicka ked som bol maly chlapec. Urcite vyskusam aj tvoj recept.
tatranka
@atafaga neverila by si,ale aj ak ich vysmažíš,vôbec nie sú mastné.Možno som mala dať do popisu,že ich ukladám na papierovú utierku po vysmažení.No ver,že ani tú nebolo nejako treba meniť.Sama som sa divila,kde sa tá mastnota podela.Do jabĺčka nie a ani orechový obal nebol mastný.Už budem robiť jabĺčka len takto.Naozaj dobrý recept.
afataga
no ved ja nic, to som dala len postup ako robim ja namiesto vyprazania, robim tak rezne, fasirky aj placky, verim ze jablcka su vyborne
evusik
krásny jednoduchý, slovenský recept na sladkú dobrotku.... chutný a zdravý :-)
izabella929
Martička, vyzerajú famózne.-)) zvyknem robievať hrušky, tie mám veľmi rada...mala som takú hrušku s červenými plodmi, z tej boli najlepšie...minulý rok od suchoty mi vyhynula..pekne spracovaný recept.-)))krása...
tatranka
Je to len taká rýchlovka.No zaujala ma a preto dnes bola na stole.Naozaj je to len taká pochúťka za chutným obedíkom.
No ono dobre padne mať v zásobe aj takýto jednoduchý a rýchly recept.

babi
Martuška, túto "maškrtu" poznám, je naozaj veľmi rýchla a chutná. My to voláme "Jablká v župane" a zvyknem to robiť aj tak, že si spravím cestícko a obalujem v tom.
tatranka
@babi -Vierka,ja aj píšem v recepte že jabĺčka v župane sú podobné,ale toto obaľovanie sa mi páči viac.Tiež robievam jablká v župane aj v karamely,ale toto je akési chutnejšie.Robila som to takto po prvý krát.Niekto si možno na to dá aj šľahačku.Páči sa mi,že je to len málo sladké.Ja som šľahačku nedala.
ariela6
dobry receptik ukladam a sme menovkyne aj ja som Marta
medovnicek
tento recept určite vyskúšam, vidím, že aj ty si kupuješ Dobré jedlo, tak ako ja, mám ten časopis rada
tatranka
Je to naozaj výborný mesačník o varení.Ja som ho objavila len nedávno,prostredníctvom dcérky.
rennatte
presne pri tomto recepte v Dobrom jedle som si povedala ze toto skusim v sezone jablk, tak -----> KK
helca103
skvelý recept, určite stojí za vyskúšanie a všetky suroviny mám doma. Ešte mám aj jabĺčka čo mi dal na jeseň môj milovaný braček tak určite urobím:-)
ebaka
super,toto dnes vyskúšam,jablká mám v pivničke,rcp si ukladám,lebo niečo podobné som dávno hľadala.Dík...skvelý fotopostup ako vždy :))
tatranka
@ebaka asi takto pri upečení som na výsledok reagovala aj ja.No tiež som prišla na to,že sú najlepšie,kým sú ešte teplé.Aj studené sme dojedali ,ale to už nebolo ono.A skúsila som ohriať v mikrovlnke a dobrý výsledok sa zase objavil.
evanaaa
Ja si Dobré jedlo kupujem už pár rokov, dokonca aj to české- Nejlepší recepty, a vôbec, viac časopisov o varení-pečení, už len v tých obrázkoch sa vyžívam. Na takéto niečo som sa chystala dávno, aj som kúpila jablká a sa zjedli, no tento tvoj receptík si uložím a skúsim spraviť a k tomu puding ako omáčku, neviem, či sa bude hodiť. Alebo teda aspoň tú šľahačku mám chuť na sladké.
tatranka
@evanaaa to vieš,že aj jedno aj druhé sa bude hodiť.To bude už tá vylepšená verzia.Ak by ma to bolo napadlo s tým pudingom,veru y som to bola tak urobila.Ďakujem za nápad.Tá šľahačka ma nelákala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia