Šalát s kačacími prsami a lesným ovocím
Peter Zrebný
kuchár reštaurácie La Cultura v Žiline, 9. júla 2010
kuchár reštaurácie La Cultura v Žiline, 9. júla 2010
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Kačacie prsia osolíme, okoreníme, opečieme na panvici s trochou olivového oleja, opekáme na strane s kožou, ktorú narežeme do mriežky. Po obrátení a dopečení ich uložíme na teplé miesto.
- 2
Do výpeku pridáme cukor, ktorý skaramelizujeme. Potom pridáme cherry ocot – restujeme. Pridáme lesné plody, ktoré trocha povaríme, ďalej dáme maslo, ktoré zahustí omáčku.
- 3
Listy šalátov zmiešame, dochutíme soľou a čerstvo namletým korením, pokvapkáme zvyškom olivového oleja a citrónovou šťavou.
- 4
NÁŠ TIP: Šalát servírujeme na polovicu taniera, naň poukladáme šikmo narezané kačacie prsia a zalejeme omáčkou. Dozdobíme lesnými plodmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu