Šalát s kačacími prsami a lesným ovocím

Peter Zrebný
kuchár reštaurácie La Cultura v Žiline, 9. júla 2010 10:15
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Šalát s kačacími prsami a lesným ovocímFoto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Kačacie prsia osolíme, okoreníme, opečieme na panvici s trochou olivového oleja, opekáme na strane s kožou, ktorú narežeme do mriežky. Po obrátení a dopečení ich uložíme na teplé miesto.

  2. 2

    Do výpeku pridáme cukor, ktorý skaramelizujeme. Potom pridáme cherry ocot – restujeme. Pridáme lesné plody, ktoré trocha povaríme, ďalej dáme maslo, ktoré zahustí omáčku.

  3. 3

    Listy šalátov zmiešame, dochutíme soľou a čerstvo namletým korením, pokvapkáme zvyškom olivového oleja a citrónovou šťavou.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Šalát servírujeme na polovicu taniera, naň poukladáme šikmo narezané kačacie prsia a zalejeme omáčkou. Dozdobíme lesnými plodmi.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist