Šalát s kačacími prsami a lesným ovocím

Peter Zrebný
kuchár reštaurácie La Cultura v Žiline, 9. júla 2010
Šalát s kačacími prsami a lesným ovocím
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

600 g
200 g
300 g
200 g
100 g
0,5 dl
0,5 dl
1 PL
50 g
150 g
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Kačacie prsia osolíme, okoreníme, opečieme na panvici s trochou olivového oleja, opekáme na strane s kožou, ktorú narežeme do mriežky. Po obrátení a dopečení ich uložíme na teplé miesto.

  2. 2

    Do výpeku pridáme cukor, ktorý skaramelizujeme. Potom pridáme cherry ocot – restujeme. Pridáme lesné plody, ktoré trocha povaríme, ďalej dáme maslo, ktoré zahustí omáčku.

  3. 3

    Listy šalátov zmiešame, dochutíme soľou a čerstvo namletým korením, pokvapkáme zvyškom olivového oleja a citrónovou šťavou.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Šalát servírujeme na polovicu taniera, naň poukladáme šikmo narezané kačacie prsia a zalejeme omáčkou. Dozdobíme lesnými plodmi.

Diskusia k receptu

tatranka
Tak toto je už špecialitka.Akékoľvek hydinové prsia robím rada.Dobre z nich vára chutí aj vyzerá.
janger
Takto pecieme kacacie prsia aj my. Vyborne. Ale ten napad s lesnymi plodmi si musim zapamatat. To moze byt velmi chutne.