Bolyhos sendvič fotorecept
Foto: kyo
Jednoduchý recept s nádychom modernej gastronómie.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Prichystám suroviny. Dám rúru hriať na 200 °C.
-
2
Šalát, uhorkový umyjem. Šalát pokrájam na menšie časti, uhorku na kolieska, šunku na malé kocky, syr tiež. Maslom vymažem sklenenú zapekaciu nádobu.
-
3
Chytím 2 toasty, zľahka ich natriem tiež a položím do vymazanej zapekacej dózy. Posypem troškou vegety. Potom si urobím redšie miešané vajíčka. Osolím.
-
4
Miešané vajíčka, syr a šunku poukldám na toasty. Na to položím ďalšie 2 toasty.
-
5
Zakryjem hliníkovou fóliom lesklou stranou dnu. Šupnem do predhriatej rúry na 200 °C, na bajočko 20 minút. Niekto dlhšie, niekto kratšie.
-
6
Na dobrej panvici a troche masla si opražím ďalšie 2 toasty. Dám nabok. Po zhruba 20 minútach toasty vyberiem z rúry, alobal dám preč, a nachystám si ich na servírovací tanier. Treba s nimi zaobchádzať opatrne, môžu byť na spodku mokrejšie. Netreba to s maslom prehnať. Ak by len predsa bol, stačí iba otočiť mokrým hore. Na vrch toastov poukladám trochu šalátu, uhorky, kečup a nakoniec navrch položím na panvici upražené toasty.
zeby ta vlajka dorobena vo fotoshope?
dostal si ma, normálne som si musela vygúgliť slovo rurálny...podozrievala som ťa, že si si to vymyslel a ono to naozaj existuje! Len v spojení so sendvičom to akosi nefunguje, čo dokazuje, že ani Google nevie všetko :-)
@mirop Moderná gastronómia spočíva v technike amandine / almondine, a to pri miešaných vajíčkach či tepelnej úprave toastu.
@afataga Fotoshope neviem.
@kimlo Tento recept neni z ročníka časopis, vymýšlal som ho s kolegom. Ak sa predsa len nejaký recept podobá na môj, môžete mi ho prosím poslať.
@tiginko Máte pravdu recept nemám ani z internetu :-)
aha, takze pokial tomu dobre rozumiem, umiesat riedsie vajicka = moderna gastronomia? alebo je ten figel v tej vegete?
NIE. Receptu treba v prvom rade rozumiet a jednotlivé kroky chápať. Redšie miešané vajíčka sa robia preto, lebo ešte chvíľu pobudnú v rúre na 200°C. Moderná gastronómia spočíva v modernej technike použitej pri miešaných vajíčkach a tepelnej úprave toastu :-)
@radox1 Áno.
Práve toto bola jedna z tém na fóre odborárov reštauračných zariadení vo švajčiarskom Teuffenthale v r 1991 kde sa sa semináre zúčastnil aj český kuchár Jiří B., ktorý o tom publikoval svoje články v mienkotvorných kulinárskych publikáciach a týždenníkoch.
Moderná gastronómia? Tak sa pobav,netreba k tomu komentár.Bryndzové halušky po taliansky...☺
a to je aka technika,pouc ma.
Tak teraz som este viac zmateny, v com je teda ta moderna gastronomia?
Nemiešaš vajíčka v smere hodinových ručičiek ale proti smeru. Pekný podvečer.
to si nemal teraz to už aj @radox dokáže..
:-)