Bolyhos sendvič fotorecept
Jednoduchý recept s nádychom modernej gastronómie.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
6 ks biely |
|
3 ks |
|
50 g (v celku) |
|
50 g |
|
na potretie |
|
štipka |
|
medzi prsty |
|
4 listy |
|
50 g |
|
trochu |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Prichystám suroviny. Dám rúru hriať na 200 °C.
-
2
Šalát, uhorkový umyjem. Šalát pokrájam na menšie časti, uhorku na kolieska, šunku na malé kocky, syr tiež. Maslom vymažem sklenenú zapekaciu nádobu.
-
3
Chytím 2 toasty, zľahka ich natriem tiež a položím do vymazanej zapekacej dózy. Posypem troškou vegety. Potom si urobím redšie miešané vajíčka. Osolím.
-
4
Miešané vajíčka, syr a šunku poukldám na toasty. Na to položím ďalšie 2 toasty.
-
5
Zakryjem hliníkovou fóliom lesklou stranou dnu. Šupnem do predhriatej rúry na 200 °C, na bajočko 20 minút. Niekto dlhšie, niekto kratšie.
-
6
Na dobrej panvici a troche masla si opražím ďalšie 2 toasty. Dám nabok. Po zhruba 20 minútach toasty vyberiem z rúry, alobal dám preč, a nachystám si ich na servírovací tanier. Treba s nimi zaobchádzať opatrne, môžu byť na spodku mokrejšie. Netreba to s maslom prehnať. Ak by len predsa bol, stačí iba otočiť mokrým hore. Na vrch toastov poukladám trochu šalátu, uhorky, kečup a nakoniec navrch položím na panvici upražené toasty.
zeby ta vlajka dorobena vo fotoshope?
Nemiešaš vajíčka v smere hodinových ručičiek ale proti smeru. Pekný podvečer.