Zapečené plnené toasty
Zapečené plnené toasty

Bolyhos sendvič fotorecept

kyo - fotkakyo, 18. septembra 2019
Bolyhos sendvič (fotorecept)
Foto: kyo

Jednoduchý recept s nádychom modernej gastronómie.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

6 ks biely
3 ks
50 g (v celku)
50 g
na potretie
štipka
medzi prsty
4 listy
50 g
trochu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Prichystám suroviny. Dám rúru hriať na 200 °C.

    Bolyhos sendvič (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Šalát, uhorkový umyjem. Šalát pokrájam na menšie časti, uhorku na kolieska, šunku na malé kocky, syr tiež. Maslom vymažem sklenenú zapekaciu nádobu.

    Bolyhos sendvič (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Chytím 2 toasty, zľahka ich natriem tiež a položím do vymazanej zapekacej dózy. Posypem troškou vegety. Potom si urobím redšie miešané vajíčka. Osolím.

    Bolyhos sendvič (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Miešané vajíčka, syr a šunku poukldám na toasty. Na to položím ďalšie 2 toasty.

    Bolyhos sendvič (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zakryjem hliníkovou fóliom lesklou stranou dnu. Šupnem do predhriatej rúry na 200 °C, na bajočko 20 minút. Niekto dlhšie, niekto kratšie.

    Bolyhos sendvič (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na dobrej panvici a troche masla si opražím ďalšie 2 toasty. Dám nabok. Po zhruba 20 minútach toasty vyberiem z rúry, alobal dám preč, a nachystám si ich na servírovací tanier. Treba s nimi zaobchádzať opatrne, môžu byť na spodku mokrejšie. Netreba to s maslom prehnať. Ak by len predsa bol, stačí iba otočiť mokrým hore. Na vrch toastov poukladám trochu šalátu, uhorky, kečup a nakoniec navrch položím na panvici upražené toasty.

    Bolyhos sendvič (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Poutírala jsem si slzy od smíchu, hned mám lepší náladu. Mám otázku, kterou vifonku preferuješ?