Šalát s riasou Wakame

lukulienka - fotkalukulienka, 27. apríla 2011

majonézový šalát, alternatíva k podobnému s kalmárom

30 minút
príprava

Suroviny

2 sušené paličky
125 g
(vňaťová cibuľka)
1 - strúčik
4 PL
4 PL
 pálivá
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Riasu Wakame namočíme do vlažnej vody aspoň na pol hodiny, potom ju nemusíme variť. (Alebo ju namočíme na desať minút, povaríme, a počkáme kým vychladne). Potom ju nakrájame približne na trojcentimetrové kúsky. Jarnú cibuľku očistíme a aj so zelenou vňaťou pokrájame na trojcentimetrové kúsky a potom pozdĺžne na tyčinky. V miske jemne posolíme, pokropíme jablčným octom (ja preferujem od G.. Familia, lebo pekne voní) a dobre tú cibuľku pomačkáme vidličkou.

  2. 2

    Surimi tyčinky rozkrojíme na polovicu a potom pozdĺžne na tyčinky, ako cibuľu. Podľa chuti posypeme čiernym korením a rukou premiešame, aby sa surimi dobre obalili. Pridáme prelisovaný cesnak, nakrájanú riasu, majolenku (najlepšie takú, ktorá Vám najviac chutí, mne vyhovuje Hellman´s kvôli jemne chrenovej chuti), dobre premiešame, prípadne ešte dochutíme trochou octu a kto má rád štipľavé, primieša pár kvapiek pálivej chilli omáčky.

  3. 3

    Podávame s čím chceme, napr. s nasucho opečenou šikmo krájanou bagetou :-)

Diskusia k receptu

jarunka
Zhodou okolnosti sme vcera hovorili so svagrinou o tejto riase Wakame, velmi si to pochvalovala, ze je to velmi zdrave, ze by som to mala vyskusat...a hned tu mam aj recept.
anaj3
Pekný večer.Recept vyzerá dobre,vyskúšam, keď je to už zdravé,je škoda to kaziť,,Hellmans",ale dať radšej sojolkou ,,dostať v kauflante", alebo nejakou sojovou majonezou.Nie sú také umelé a sú zdravšie,lebo ta riasa si to nezaslúž!!!Ja ju používam často.Dobrú chuť!!!
lukulienka
Zas tak casto si tento receptik nepripravujem, aby mi ta majoneza uskodila, okrem si viem na nej priam lukulsky pochutnat :-) Susene pláty z wakame (na sushi) si zvyknem odtrhat a jest namiesto zemiakovych lupienkov, tak tym to hadam vyrovnam :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia