Foto: Dr. Oetker
Postup
-
1
Na prípravu cesta preosejeme na doske múku s kakaom, pridáme cukor, kypriaci prášok do perníka, med a vajcia. Vypracujeme hladké cesto. Ak sa cesto lepí, pridáme trošku múky. Cesto na pomúčenej doske vyváľame a formičkami vykrajujeme rôzne tvary.
- 2
Medovníčky položíme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť do predhriatej rúry (v elektrickej rúre na 190 °C, v teplovzdušnej na 170 °C, v plynovej rúre stupeň 3-4).
- 3
Horúce medovníčky potrieme rozšľahaným vaječným bielkom. Po vychladnutí ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Uchovávame v uzavretej škatuli v chlade.
- 4
Náš tip: Ak chceme, aby medovníčky vydržali mäkké, uložíme k nim polovicu jablka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu