Veľkonočné medovníčky

Dr. Oetker
, 1. apríla 2010
Veľkonočné medovníčky
Foto: Dr. Oetker

Suroviny

Cesto na 50 medovníčkov:
240 g
70 g
140 g
1 vrecko
2 PL
2 ks
Na ozdobenie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta preosejeme na doske múku s kakaom, pridáme cukor, kypriaci prášok do perníka, med a vajcia. Vypracujeme hladké cesto. Ak sa cesto lepí, pridáme trošku múky. Cesto na pomúčenej doske vyváľame a formičkami vykrajujeme rôzne tvary.

  2. 2

    Medovníčky položíme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť do predhriatej rúry (v elektrickej rúre na 190 °C, v teplovzdušnej na 170 °C, v plynovej rúre stupeň 3-4).

  3. 3

    Horúce medovníčky potrieme rozšľahaným vaječným bielkom. Po vychladnutí ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Uchovávame v uzavretej škatuli v chlade.

  4. 4

    Náš tip: Ak chceme, aby medovníčky vydržali mäkké, uložíme k nim polovicu jablka.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia