
Oriešková pochúťka
Spodná vrstva: 1 šálka datlí, pol šálky kešu orieškov, štvrť šálky vlašských orechov, štvrť...

Tilapia po provensálsky
Tilapia je vhodnou rybkou pre milovníkov nezdravého pangasia. Chuť ešte lahodnejšia, bez kostí ! :-)

Cacimpero - talianske predjedlo
Recept pochádza z Talianska. Toto predjedlo sa podáva pri slávnostných príležitostiach a servíruje sa s pečivom...

Nepečená piškótovo–kokosová roláda
Piškóty zomelieme a vymiešame s cukrom, kakaom, rumom a mliekom na cesto. Keď je...

Zdravé piškóty
Našla som tu recept na klasické piškóty, trošku som si ho upravila a myslím, že...

Veľkonočné cupcakes
Máme tu Veľkú noc a nakoniec som sa aj ja rozhodla upiecť veľkonočné cupcakes. Sú jemné,...

Špenátové muffiny na slano
Keďže môj syn chce jesť väčšinou len chleba, tak sa snažím robiť také veci, aby to malo konzistenciu chleba a boli v tom aj nejaké živiny....

Cestoviny s cuketovou omáčkou
Na masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistenú a na plátky pokrájanú cuketu a šampiňóny. Necháme ich chvíľu...

Rukolový šalát
Rukolu naozaj môžem. No tento týždeň som na ňu akosi pozabudla a už týždeň sa mi...

Rýchla cuketka k čomukoľvek
Jednoduchý recept ktorý môže slúžiť ako príloha k mäsku, rybke alebo dokonca k iným...

Taštičky s tvarohovou a jablkovou plnkou
Univerzálne cesto, ktoré využijete nielen na tieto taštičky....

Slivkový perníkový zalievaný koláč
Kombinácia krehkého cesta s vôňou perníka, smotanovej zálievky a čerstvých sliviek poteší aj náročnejších konzumentov...

Lasagne
Cibulu nadrobno nakrájame, podusíme na oleji. Poprazíme masko, ochutíme rascou, c. korením, ...

Krumpliguláš
"Polievka je grunt!" Týmto príslovím sa riadi môj manžel a preto u nás polievočka jednoducho musí byť,...

Karask (jačmenný chlieb)
Estónsky - tradičný chlieb. Podával sa pri slávnostných príležitostiach.

Ovocný hrnčekový koláč
Chutný hrnčekový koláč s ovocím, smotanou a tvarohom. Ovocie sa dá meniť podľa sezóny....

Pikantné oprážané šampiňóny
Jednoduché a veľmi chutné jedlo, navyše rýchlo hotové, recept pridávam milovníkom jedál z húb.

Medové krídelká
Tento recept som vyskusala prvy raz . Pochadza z receptov" Varime s medvedom" . Obavala som...

Bravčové kotlety s pikantnou omáčkou
Je to vraj recept z Rumunska ( ale kto už bude zisťovať pôvod ) a ja som...

Polievka s tofu, hubami a limetkou
Na vývar som použila bujón z húb shitake. Pridáme k nemu strúhaný zázvor, privedieme k...

Kapsička Chorizo obaľovaná v Hraške
Jak je možná známo, vařím poslední dobou sobě něco jiného a příteli taky. Někdy je...

Pikantné hovädzie zadné na Cabernet sauvignon
Máme radi mäso na šťave a na víne, vybrala som hovädzie zadné a Cabernet Sauvignon, ...

Sladké a slané lístkové pečivo z jedného plechu
Aj takto sa dá narýchlo urobiť na jednom plechu aj sladké aj slané pečivo.

Medové rezy
Táto verzia je výsledkom spojenia jedného staršieho receptu z časopisu a mojich jemných úprav. Už sa mi osvedčila, takže ju posúvam ďalej....

Kuracie prekvapenie
Toto jedlo je moje najobľúbenejšie, je to jednoduché a zvládne to aj začiatočníčka.

Robi mäso na karamelizovanej červenej kapuste
Robi mäso marinované v sójovke ugrilujeme z každej strany asi 1–2 minúty.

Zapečené kuracie rolky
Ako predloha mi poslúžili kuracie rolky(prsia) naplnené šampiňónovou plnkou, ktoré som našla na nete... keďže staršiemu...

Srnčia paštéta s pistáciami a brusnicovo-figovou omáčkou
Mäso nakrájame, osolíme a okoreníme, sprudka opečieme na masle a chvíľu podusíme. Mäso pomelieme,...

Šunková roláda
Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme. Roztlačíme vidličkou vajcia a pridáme tvaroh, mlieko,...

Doboška kávová
Kolač pre švagrina na oslavu 50-tky... trocha zmeny