Rýchla polievka s mletým mäskom

cesminaz - fotkacesminaz, 27. apríla 2013
Rýchla polievka s mletým mäskom
Foto: cesminaz

Túto polievku som si už dávnejšie skomponovala sama :-) kedže môj menší syn ani za svet nezje riadnu mäsovú polievku,som narýchlo musela preňho niaku vymyslieť a nechcelo sa mi bohvie ako vyvárať.Nadarmo som mu vravievala,že mäsková polievočka ťa uzdravý ked bol chorý...aj tak nechcel.Tak som vymyslela túto mäskovú a od vtedy,ked chce jest túto polievku mi len povie "Vieš mama,tú polievku ked som chorý"...No a varievam ju až dodnes,lebo je velmi chutná,jednoduchá a rýchla...

10 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
3 ks
2 - 3 l
2 hrste
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vodu,mäso a bujon dáme varit.Po niakom čase varenia,keduž vidíme že mäsko pomaly bude hotove,dáme k tomu pažítku,pepš,soľ,podla chuti chilli papriku a tie 2 hrste mušličky,ked nemáte mušličky dajte inú cestovinu.Varíme kým sa cestovina uvarí a bude mäkká.

  2. 2

    A polievočku môžme podávať ;-) .....nech vám chutí... Dobrú chuť...

    Rýchla polievka s mletým mäskom - obrázok 2
Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Mleté mäso, Polievky, Varené

Diskusia k receptu

vanilka111
namiesto bujónu plného glutamanu radšej čerstvú zeleninku,zvlášť pre deti a môže byť :-)
izabella929
zaujímavý recept, zaujala ma tvoja úžasná polievočka...))tiež nepoužívam bujóny a vegetu...
boxik
Polievočka ma zaujala môže byť kvalitná vyskúšame.
Ešte k tým čo si myslia , že glutaman v bujónoch či vegete je div nie trestný čin. Mnohé štúdie vedené či už samotnými výrobcami, ale predovšetkým nezávislými inštitúciami škodlivosť glutamánu v množstvách používaných v potravinách nepreukázali. Mnohými tak obdivovaná ázijská kuchyňa by bez neho ani neexistovala.
angast
Vôbec nevidím rozdiel medzi Francúzkou sáčkovou /ktorú kedysi dávno mali radi moje deti / a tvojou. Akurát tvojmu synčekovi
pridávaš čili. Keď dávaš 3ks bujónu , to už rovno môžeš uvariť
tu sáčkovu a máš to rýchlejšie .
cesminaz
@vanilka111 väcsinu jedal varim z cerstvej zeleniny,no toto je vynimka kedze traja zjeme riadnu mäsovu polievku a jeden "nie" tak na dve strany nebudem vyvarat zdlhavejsie polievky :-) @izabelka @boxik :-) dakujem @angast ano mozno mas pravdu,ze nieje velky rozdiel medzi mojou a francuskou,ale ja tu nekupujem,kedze neviem presne coje vnej....takto si sama dam mäso atd,az na ten zeleninovy bujon-1 bujon je na pol litra vody,zato som dala tri,ja som varila 3 litre polievky :-)
mesiar50
Glutasol je podla nezávislých výskumných organizácii
neškodná na ludský organizmus aspoň mi to tak píše
mr.google.To je ako s tou ,,mojou' nešťastnou rýchlosolou.Ludia to veselo konzumujú v potravinách
a stavím sa o 5eur,že nevedia mnohý o tom,že je to na výrobkoch označené ako konzervant E 250 atď. resp.konzervačná látka
Samozrejme preferujem tiež zdravší konzum potravín,ale nie vždy sa to dá.Polievka vypadá chutne.Cesminaz
pozdravujem z nizozemia
cesminaz
@mesiar50 dakujem ti pekne :-) a aj za objasnenie Glutasolu atd.Ano je to zial tak,ze clovek sa snazi zit-stravovat sa zdravo,no pravda je taka,ze vo vela potravinach co my kupujeme,ktore povazujeme za "zdrave-zdravsie"su presne latky nasmu organizmu skodlive... To aby sa clovek stravoval len na "zeleno" :-))) mnoho ludi sa snazi stravovat zdravsie,ale presne tak ako vravis @mesiar50 nie vzdy sa to da.Ani vela sladkeho by sme nemali,ale predsa tu pecieme a "ponukame dalej" same zakusky torty...ach jaaaj,to je na dlhuuuu debatu...Takze "pecme a varme" a tesme sa ze sme tu na Vareche ;-DD Pozdrav aj tebe @mesiar50 do nizozemia
mesiar50
@cesminaz
Naše názory sú totožné.Máš pravdu nebudem tu otvárať diskusiu o nasýtených mastných kyselinách.
Nech sa nám nič nepripáli.! !Prajem ti všetko dobré.


cezar
Pripájam sa k diskusii obsahu glutamánu sodného alias konzervantu E250. Veľa ľudí moralizuje a pri tom jedia veľa nezdravého. Nech si každý varí z čoho chce a zároveň nech nehaní druhého, ktorý má snahu niečim obohatiť naše chuťové zmysly.
A viete okrem iného, aký je rozdiel medzi "normálnymi" potravinami a modifikáciou BIO? ...no normálne sa hnoja cez deň a BIO v noci. _:)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha