Foto: eldina
Nezvyčajná, ale zároveň veľmi chutná kombinácia..
príprava
na 180 °C
Suroviny
Roláda: | |
3 ks |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
1/2 bal |
|
|
|
Cesto na bábovku: | |
150 g (alebo Hera) |
|
8 PL |
|
2 ks |
|
1 ČL |
|
5 PL |
|
3 ČL |
|
5 ks |
|
1/2 bal |
|
podľa potreby |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Potrebujeme: /do bábovkového cesta môžte pridať aj rum/
-
2
najprv pripraviť roládu: všetky ingrediencie zmiešať, dať na najväčší plech papier na pečenie a vyliať naň masu na roládu/dobre roztiahnite po papieri, roláda má byť dlhá//...dať piecť na 180°C cca 5-7 minút../toto si sledujte, závisí od trúby, cesto je tenulinké, piecť, kým trochu nezhnedne/......
-
3
čistú kuchynskú utierku namočiť, dobre vyžmýkať, položiť na ňu horúce upečené cesto aj s papierom
-
4
natesno zrolovať...tak nechať vychladnúť
-
5
Cesto na bábovku: vajcia vymiešať, pridať rozpustené maslo, cukor +vanilkový cukor, štipku soli, 1 ČL škorice, 5 PL hl.múky, 3 ČL kakaa, 1/2 PDP, ak chcete, tak aj nasekané orechy (ja som dala) ...
- 6
medzitým vychladla roláda, vybrať ju z utierky, stiahnuť papier na pečenie, potrieť lekvárom...zrolovať
- 7
bábovkovú formu potrieť olejom, posypať múkou /pri silikónovej forme toto vynechať/, na dno dať cesto (za jednu naberačku) , teraz vložiť lekvárovú roládu, zaliať zvyškom cesta
- 8
piecť na 180 °C cca 35 min /ked začne zhora cesto hnednúť, položiť naň papier na pečenie/
- 9
na tanier otočiť hore dnom bábovkovú formu, položiť na ňu mokrú utierku, nechať chvíľu postáť, lepšie sa vyklopí...
- 10
je krásna...:))))))))))))
- 11
manuálna príprava je dokopy max. 10 minút, ostatné je pečenie.... je to veľmi jednoduchý koláč
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 6
niečo podobne som aj ja skusila.
tak toto som uhádol , že to bude tvoja práca. Dalo by a to použiť
aj samostatne , ale ty musíš nájsť komplikovanejšiu cestu. Ale
výsledok je super. Parádna bábovka , ešte čaj s rumom a je nám
fajn.
1*