Rezy rakúskej kráľovnej Sissi fotorecept
Foto: izabella929
Dnes na víkend úžasne chutné rezy kráľovnej Sissi.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
8 ks |
|
8 PL |
|
štipka |
|
3 PL |
|
1 KL |
|
100 g celý |
|
100 g |
|
Krém: | |
8 ks |
|
100 g |
|
3 PL |
|
500 ml |
|
1 bal. |
|
200 g |
|
1 kl |
|
Na vrch šľahačka: | |
500 ml |
|
1 PL |
|
2 bal. |
|
Okrem toho: | |
2 PL |
|
okrúhle |
|
100 ml (na máčanie keksov) |
|
Postup
-
1
Najprv som si rozdelila vajcia. Bielky som dala do mixéra pridala som štipku soľ a začala miešať. Keď boli vymiešané pridávala som po jednej lyžici cukor.
-
2
Vymiešanú bielkovú hmotu som preložila do misy. Múku som zmiešala so sódou a opatrne som ju vmiešala do cesta.
-
3
Potom som pridala celý mak.
-
4
Napokon aj kokos.
-
5
Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie a cesto som vyliala a upravila. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekol sa 12 minút. Nechala som ho vychladiť na mriežke.
-
6
Pripravila som si krém: odložené žĺtky a cukor s múkou som vymiešala. Priliala som mlieko a uvarila hustú kašu, ktorú som nechala vychladiť len na vlažnú.
-
7
Vlažnú kašu som preložila do mixéra a začala som miešať. Počas miešania som prilievala roztopené maslo.
-
8
Hotový vyšľahaný krém som preložila do misy a uložila do chladničky.
-
9
A zostavila som koláč. Na korpus som natrela horúci marhuľový džem.
-
10
Na džem som natrela krém.
-
11
Na krém som ukladala namočené keksy.
-
12
Pripravila som hustú šľahačku a natrela som trištvrtinu na keksy a zbytok som odložila na zdobenie.
-
13
Takto zostavený koláč som uložila na noc do chladničky.
-
14
Druhý deň som ho krájala horúcim nožom. Napokon som každý osobitne ozdobila odloženou šľahačkou.
-
15
Prajem vám dobrú chuť.
Bolo to už dávno,ale boli vynikajúce,,,dala som recept na maďarskú stránku a dostal vtedy 18 000 hlasov...korpus bol výnimočný a použila som ho už aj do iného receptu ktorý opäť zožal velku slávu...určite si na ňom pochutnali aj Sisi,,,ďakujem pekne za komentár,,,