Makový trhanec s vanilkovou penou
Ladislav Gányiovics
šéfkuchár penziónu Castel v Mierove, 2. apríla 2014
šéfkuchár penziónu Castel v Mierove, 2. apríla 2014
Foto: Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
40 minút
na 82 °C
na 82 °C
Postup
-
1
Trhanec: Vianočku natrháme na menšie kúsky. Na panvici zohrejeme maslo, pridáme vianočku, posypeme cukrom, podlejeme mliekom a prehrejeme. Nakoniec pridáme smotanu. Vyložíme do misky a posypeme osladeným makom.
- 2
Vanilková pena: Pol litra smotany s vanilkou dáme variť na 10–15 minút. Žĺtky vymiešame s kryštálovým a hnedým cukrom. Keď vanilková smotana vychladne, vyberieme z nej kúsky vanilky a primiešame k žĺtkom, zohrejeme na pare do 82°C. Hustý krém necháme vychladnúť a nakoniec ešte primiešame šľahačku vyšľahanú z 300 ml smotany. Dáme do chladničky na dve hodiny stuhnúť.
- 3
Vanilkovou penou ozdobíme pripravený makový trhanec.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu