Laskonky

damisa - fotkadamisa, 6. decembra 2011
Laskonky
Foto: damisa

Recept bol priložený pri šablóne na Laskonky, vyskúšala som a chutili.

30
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 130-80 °C

Suroviny

6 ks
330 gr
100 gr
170 gr

Postup

  1. 1

    Bielky s kryštálovým cukrom šľaháme nad parou asi 15 min. do tuhej peny, necháme mierne vychladnúť a pridáme strúhaný kokos /alebo miesto kokosu môžeme dať 170gr. mletých orechov/ pomiešaný s práškovým cukrom.

  2. 2

    Na plech dáme papier na pečenie, zľahka ho potrieme olejom a pomocou šablóny dáme kokosovú penu na plech /ak nemáme šablónu dajú sa rozotrieť aj lyžičkou/.

    Laskonky - obrázok 2
  3. 3

    Trúbu predhrejeme na 130°C a zapekáme 15 min. až laskonky napučia, potom stiahneme teplotu na 80°C a sušíme pri pootvorených dvierkach na trúbe asi 30 min. Vychladnuté zlepíme maslovým krémom a necháme oldežať v chlade.

Diskusia k receptu

evas13
Laskonky mám veľmi rada a tie Tvoje vyzerajú vynikajúco. :)
babina28
laskonky mám rada už som aj uložila,ale si mohla napísať ak krém ďakujem
ola111
Zatiaľ som robila iba orechové,vyskúšam aj tieto kokosové,vyzerajú
pekne a vitaj:-)))
cica2
@damisa vitaj medzi nami, laskonky mám tiež velmi rada, páčia sa mi aj tvoje :-)
damisa
ďakujem za privítanie, veľmi sa mi páči táto stránka a hlavne kuchárska kniha
helca103
švagriná mi kúpli takú šablonu v Tescu tiež ju chcem vyskúšať ...... dakujem za recept
ceresnicka1
Damisa,chcem sa Vás spýtať,či sa Vám nestalo,že tie laskonky na druhý deň po naplnení zmäkli. Ja som ich totiž robila presne takto,aj takýto karamelový krém som použila a na druhý deň boli také mäkké,že sa nedali vybrať z plechu. Inak sú veľmi chutné.
damisa
neviem,aký krém si dala, ale do laskoniek by mal ísť krém, v ktorom je máslo, mne tiež trochu zmäkli ale nie veľmi. Ja robím krém tak, že uvarím hustý puding s dvomi žltkami a vymiešam 20 dkg másla s 20 dkg práš.cukru a po vychladnutí spolu zmiešam. Takýto krém dávam aj do medových rezov

Zaujímavé video z archívu TV Varecha