Foto: dvorka
Sójové mäso patrí k jedlám ktoré z času na čas zjedia u nás všetci ale najviac túto náhradu mäsa ľúbim ja. Za tie roky Zobraziť celý popisSójové mäso patrí k jedlám ktoré z času na čas zjedia u nás všetci ale najviac túto náhradu mäsa ľúbim ja. Za tie roky čo ho varím mám svoj osvedčený tip na prípravu.
Postup
-
1
Na pol lyžici oleja nasucho opečiem nudličky, ktoré vyberiem zo sáčku bez drobizgu. Po opečení ich presypem bokom do misky.
-
2
Na druhej polovici oleja osmahnem pripravenú zeleninu. Ja som mala aj malý baklažán ktorý som si nakrájala na kocky.
-
3
Primiešala som si k zelenine nudličky, zaliala vriacou vodou aby bola zeleninka ponorená a dusila som 15 minút na slabom ohni. Pridala som jeden kurací bujón, nesolila som. Voda sa takmer vyvarila.
-
4
V kastróle som si nasucho opiekla do zlatohneda cestovinu - broky. Zaliala som najskôr pohárom studenej vody, potom vriacou vodou a varila 7 minút. Naliala som zas studenú vodu z pohára, premiešala a nechala pod pokličkou dôjsť už odstavené 10 minút. Preliala som ich cez sitko a prepláchla.
-
5
Ako chuťovku som si opiekla na panvici tenké plátky zeleru. Skúšala som prvý krát, doteraz som nemala odvahu. Ale, chutili mi.
-
6
Mäso sójové so zeleninou, cestovina a k tomu zelerové plátky.
Diskusia k receptu