Dusené sójové mäso na zelenine fotorecept

dvorka - fotkadvorka, 15. novembra 2013
Dusené sójové mäso na zelenine (fotorecept)
Foto: dvorka

Sójové mäso patrí k jedlám ktoré z času na čas zjedia u nás všetci ale najviac túto náhradu mäsa ľúbim ja. Za tie roky čo ho varím mám svoj osvedčený tip na prípravu.

Suroviny

1 balíček
1 lyžica
1 ks
1 ks
podľa chuti
 (alebo masox)
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na pol lyžici oleja nasucho opečiem nudličky, ktoré vyberiem zo sáčku bez drobizgu. Po opečení ich presypem bokom do misky.

    Dusené sójové mäso na zelenine (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na druhej polovici oleja osmahnem pripravenú zeleninu. Ja som mala aj malý baklažán ktorý som si nakrájala na kocky.

    Dusené sójové mäso na zelenine (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Primiešala som si k zelenine nudličky, zaliala vriacou vodou aby bola zeleninka ponorená a dusila som 15 minút na slabom ohni. Pridala som jeden kurací bujón, nesolila som. Voda sa takmer vyvarila.

    Dusené sójové mäso na zelenine (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V kastróle som si nasucho opiekla do zlatohneda cestovinu - broky. Zaliala som najskôr pohárom studenej vody, potom vriacou vodou a varila 7 minút. Naliala som zas studenú vodu z pohára, premiešala a nechala pod pokličkou dôjsť už odstavené 10 minút. Preliala som ich cez sitko a prepláchla.

    Dusené sójové mäso na zelenine (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ako chuťovku som si opiekla na panvici tenké plátky zeleru. Skúšala som prvý krát, doteraz som nemala odvahu. Ale, chutili mi.

    Dusené sójové mäso na zelenine (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Mäso sójové so zeleninou, cestovina a k tomu zelerové plátky.

    Dusené sójové mäso na zelenine (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Skúsim aj takto urobiť,hoci len pre seba,lebo naši soju nemusia.
Zaujímavé..robievam sójové mäso, no prv ho namáčam a povarím, potom upravujem..cítiť nejaký rozdiel, ak sa prv nasucho opeká?
Asi je to lepsie najprv ho oprazit...ja taketo veci moc nemusim ale raz som mal moznost ochutnat vopred namacane, ale ked to je uz nedajboze v ustach a zahryzne sa do toho, tak je to pocit ako do spongie, vsetok ten "sós" akoze nejaky ochuteny vyvar je hned v ustach, a nadherna chut soje je uplne niekde inde...:-)