Svieži tvarohový ovocný rez bez pečenia
Foto: helena10
Nepresladené osvieženie s ovocím v horúcich dňoch. Recept je na okrúhlu tortovú formu s priemerom 24 cm. Pripravený je bez použitia rúry.
Suroviny
veľké |
|
2 bal. (2x 72 g) |
|
1 bal. |
|
250 ml vriaca |
|
750 g |
|
250 ml (10 %) |
|
3 PL |
|
Navrch: | |
1 bal. (72 g) |
|
375 ml vriaca |
|
300 g zmes (čerstvé alebo mrazené jahody, maliny, čučoriedky, brusnice) |
|
Na pokvapkanie piškót: | |
|
Postup
-
1
Po koštovke...
-
2
Citrónové galaretky aj s vanilkovým cukrom zalejem vodou po zovretí a miešam až do rozpustenia. Nechám vychladnúť za občasného miešania. Postupne tenkým prúdom nalievam vychladenú zmes do tvarohu, ktorý som si spolu s jogurtom, práškovým a vanilkovým cukrom vopred vymiešala ručným mixérom. Kto chce sladšie, môže si pridať práškový cukor podľa vlastnej chuti. Chvíľu nechám stáť.
- 3
Dno tortovej okrúhlej formy priemeru 24 cm som vyložila veľkými piškótami a medzery vyplnila časťami malých. Pokvapkala som ich trošku mliekom. Okolo obruče zvnútra som použila tortovú fóliu. Na piškóty dám všetku tvarohovú zmes. Zarovnám a odložím do chladničky, aby stuhla. Ak vám forma netesní dobre, vysteľte si ju celú potravinárskou fóliou alebo papierom na pečenie až nad okraj, aby vám tvarohová masa ani galaretka s ovocím nevytekala.
- 4
Galaretku s chuťou lesného ovocia si opäť pripravím s horúcou vodou, miešam a ochladím.
- 5
Keď je zmes tvarohová poriadne zatuhnutá, rozložím na ňu zmes ovocia a po lyžiciach zalejem vlažnou galaretkou. Vrátim do chladničky na celú noc, nech poriadne stuhne.
Tiež ovocný zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Je to poľský výrobok podobný nášmu želé, dal sa kúpiť na SK a používali sme ho už veľmi dávno. Aj na vareche je viac receptov s galaretkou...
Ďakujem za nahliadnutie rcp.