Špenátové valčeky s lososom
zástupca šéfkuchára Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 6. apríla 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Čerstvý špenát rozmixujeme a zbavíme ho prebytočnej vody. Do rozmixovaného špenátu pridáme polohrubú múku a 3 vaječné žĺtky, soľ a muškátový oriešok. Zo surovín vypracujeme cesto a opatrne doň zapracujeme vyšľahaný sneh z troch zostávajúcich vaječných bielkov.
- 2
Na plech dáme papier na pečenie. Na pripravený plech rovnomerne rozložíme špenátové cesto a dáme piecť do rúry rozohriatej na 180 °C asi na 12 minút. Počas pečenia lososa nakrájame na kocky a opražíme ho na olivovom oleji. Lososa potom rozmixujeme a ochutíme soľou a bielym korením. Pridáme zmäknuté maslo. Vymiešame do hladkého krému. Po upečení špenátové cesto ešte teplé zvinieme a necháme vychladnúť. Na vychladnuté cesto natrieme rovnomerne pripravenú lososovú plnku a precízne zvinieme tak, aby nevznikli bublinky.
- 3
Omáčku pripravujeme nad parou. Do misky rozbijeme žĺtok. Za stáleho miešania prilejeme suché biele víno, vlažný slepačí vývar a na záver prilievame rozpustené maslo. Omáčka začne hustnúť. Maslo prilievame, až kým omáčka nebude mať požadovanú hustotu. Na záver dochutíme soľou a čerstvým koriandrom.
Tiež Špenátová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu