Hovädzie s hríbami zapečené pod plátkami zemiakov fotorecept
Foto: palokuchki
Mam rada taketo jedla. Vsetko sa pomaly pecie v jednom hrnci a ja mam zatial cas na prace v zahrade.
porcie
príprava
na 150-180 °C
Postup
-
1
Muku som rozmiesala s pomletym korenim.
-
2
Maso bolo zo stehna, cast kde uz stehno prechadza do mocingu. Maso som si pokrajala na platky hrube asi 1cm.
-
3
Maso som obalila v muke a oprazila som ho na rozohriatom oleji.
-
4
Oprazene maso som odlozila do misky a do vypeku kde sa maso prazilo som dala cibulu nakrajanu na vacsie platky.
-
5
Cibulu som poprazila a pridala som k nej pokrajane sampiony.
-
6
Sampiony som este poprazila s cibulou.
-
7
Na cibulu so sampionmi som ulozila opecene maso a vsetko som zaliala vinom a vodou. K masu som este pridala bobkovy list, citronovy tymian a paradajkovy pretlak.
-
8
Vsetko som premiesala a este dochutila korenim a solou.
-
9
Hrniec som prikryla a dala do vyhriatej rury 150C. Maso sa takto pomaly pieklo 2,5 hodiny.
-
10
Po 2,5 hodiny maso bolo takto upecene.
-
11
Medzitym ako sa maso pieklo som si pripravila zemiaky. Zemiaky som ocistila a nastruhala som ich na tenke platky. Platky zemiakov som poliala rozpustenym maslom, pridala som k nim roztlaceny cesnak, sol a citronovy tymian.
-
12
Zemiakove platky som poukladala na vrch masa.
-
13
Hrniec bez pokrievky som dala naspat do rury 180C na strednu mriezku.
-
14
Zemiaky boli po 40 minutach zapecene. Z vrchu boli chrumkave a vo vnutri makke.
Zajtra je nedela,v nedelu sme doma,iba ked prsi. Bude pekne,takze ideme na vylet. Cez den si dame nieco vonku,este neviem,kde budeme. A ked prideme domov,dame si toto perfektene jedlo podla tvojho receptu.