Hovädzie s hríbami zapečené pod plátkami zemiakov fotorecept
Mam rada taketo jedla. Vsetko sa pomaly pecie v jednom hrnci a ja mam zatial cas na prace v zahrade.
porcie
príprava
na 150-180 °C
Postup
- 
                                                    1
                                                    Muku som rozmiesala s pomletym korenim.   
- 
                                                    2
                                                    Maso bolo zo stehna, cast kde uz stehno prechadza do mocingu. Maso som si pokrajala na platky hrube asi 1cm.   
- 
                                                    3
                                                    Maso som obalila v muke a oprazila som ho na rozohriatom oleji.   
- 
                                                    4
                                                    Oprazene maso som odlozila do misky a do vypeku kde sa maso prazilo som dala cibulu nakrajanu na vacsie platky.   
- 
                                                    5
                                                    Cibulu som poprazila a pridala som k nej pokrajane sampiony.   
- 
                                                    6
                                                    Sampiony som este poprazila s cibulou.   
- 
                                                    7
                                                    Na cibulu so sampionmi som ulozila opecene maso a vsetko som zaliala vinom a vodou. K masu som este pridala bobkovy list, citronovy tymian a paradajkovy pretlak.   
- 
                                                    8
                                                    Vsetko som premiesala a este dochutila korenim a solou.   
- 
                                                    9
                                                    Hrniec som prikryla a dala do vyhriatej rury 150C. Maso sa takto pomaly pieklo 2,5 hodiny.   
- 
                                                    10
                                                    Po 2,5 hodiny maso bolo takto upecene.   
- 
                                                    11
                                                    Medzitym ako sa maso pieklo som si pripravila zemiaky. Zemiaky som ocistila a nastruhala som ich na tenke platky. Platky zemiakov som poliala rozpustenym maslom, pridala som k nim roztlaceny cesnak, sol a citronovy tymian.   
- 
                                                    12
                                                    Zemiakove platky som poukladala na vrch masa.   
- 
                                                    13
                                                    Hrniec bez pokrievky som dala naspat do rury 180C na strednu mriezku.   
- 
                                                    14
                                                    Zemiaky boli po 40 minutach zapecene. Z vrchu boli chrumkave a vo vnutri makke.   


 
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    




 
                                                        
                                                     
 


Zajtra je nedela,v nedelu sme doma,iba ked prsi. Bude pekne,takze ideme na vylet. Cez den si dame nieco vonku,este neviem,kde budeme. A ked prideme domov,dame si toto perfektene jedlo podla tvojho receptu.