Jablkové koláčiky s vanilkovo - karamelovým krémom fotorecept
Foto: zirafninka1
porcií
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 a 1/2 KL |
|
štipka |
|
|
|
1/3 hrnčeka |
|
6 PL /detská výživa |
|
1/2 hrnčeka |
|
Vanilkový krém: | |
1 a 1/2 hrnčeka |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
/mletá vanilka |
|
140 g |
|
1 balíček |
|
Karamelový sirup: | |
1 hrnček |
|
1/4 hrnčeka |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
Jablková náplň: | |
3 ks |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
|
|
50 ml |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme suroviny na cesto.
-
2
Všetky suroviny dáme do misy a elektrickým šľahačom miešame 2 minúty.
-
3
Pripravíme hladké cesto.
-
4
Naplníme ním 12 papierových košíčkov.
-
5
Upečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 18-20 minút. Necháme vychladnúť.
-
6
Pripravíme si vanilkový krém.
-
7
V hrnci metličkou rozmiešame mlieko, solamyl, agávový sirup a mletú vanilku (ideálne by bolo použiť vanilkový struk, ale ja som už doma nemala) .
-
8
Na miernom ohni uvaríme hustý krém. Necháme ho pri izbovej teplote vychladnúť.
-
9
K vychladnutému krému pridáme tuk izbovej teploty a vyšľaháme dohladka. Na záver do krému zašľaháme stužovač.
-
10
Na jablkovú náplň si pripravíme 3 jablká.
-
11
Očistíme ich a nakrájame na malé kocky.
-
12
V malom hrnci rozohrejeme tuk pridáme cukor a škoricu.
-
13
Potom pridáme jablká a vodu. Hrniec prikryjeme a jablká 5 minút podusíme. Necháme vychladnúť.
-
14
Karamelový sirup: Cukor dáme do hrnca pridáme vodu a necháme na miernom ohni variť, kým sa voda neodparí a cukor neskaramelizuje. Pridáme mlieko, tuk a necháme prevrieť. Necháme vychladnúť.
-
15
Do koláčikov vyhĺbime jamky.
-
16
Naplníme ich jabĺčkami.
-
17
Koláčiky ozdobíme krémom a karamelovým sirupom.
-
18
A ešte koláčik v reze :) Hrnček ktorý som použila ako odmerku má 250ml.
Diskusia k receptu