Foto: tiginko
K tomuto nápadu ma inšpirovala @Michsamant s jej Aloo Paratha - http://varecha.pravda.sk/recepty/aloo-paratha-fotorecept/9238-recept.html .Dala som si tento recept dokopy s mojimi obľúbenými švábovníkmi a tak Zobraziť celý popisK tomuto nápadu ma inšpirovala @Michsamant s jej Aloo Paratha - http://varecha.pravda.sk/recepty/aloo-paratha-fotorecept/9238-recept.html .Dala som si tento recept dokopy s mojimi obľúbenými švábovníkmi a tak vzniklo toto chutné indicko-slovenské priateľstvo.
Suroviny
1 a pol pohára =250ml |
|
2 lyžice rozpustené |
|
trocha |
|
1/4 lyžičky |
|
cca 200 ml |
|
Náplň: | |
2 ks varené menšie |
|
100 g |
|
1 ks stredne veľká |
|
1/4 lyžičky |
|
1/4 lyžičky |
|
|
|
|
Postup
-
1
Cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na troche masti takmer do hneda. Necháme vychladnúť.
-
2
Z múky, vychladnutého roztopeného masla, rasce, soli a vody vypracujeme hladké cesto, ako hovorí Miška elastické a nelepivé - vody musíme pridávať postupne toľko, aby nebolo priveľmi riedke, ale aby sa s ním dobre pracovalo. Necháme cca 1/2 hod odpočívať.
-
3
Na náplň zmiešame najemno postrúhané zemiaky, bryndzu, cibuľu, koreniny. So soľou opatrne, bryndza je slaná.
-
4
Z cesta vytvoríme 5-6 guličiek a k nim 5-6 guličiek náplne, podľa toho, aké veľké chceme placky.
-
5
Cesto rozvaľkáme do kruhu o hrúbke cesta cca 1/2cm a zabalíme do nej bryndzovú guľku. Jemne a s citom, aby sa cesto neroztrhalo, rozvaľkáme na 1/2cm placku. Nebojte sa, ide to fajn. Placky opečieme pár minút z každej strany na dobre rozpálenej odolnej suchej panvici, pri pečení plameň zmiernime.
-
6
Hotové placky trochu potrieme masťou. My sme ich jedli k výbornej Talianskej šošovici od @Egreska - http://varecha.pravda.sk/recepty/sosovica-so-zeleninou-po-taliansky-fotorecept/12573-recept.html s opečeným tofu, marinovaným v Gyrosovo-sójovo-cesnakovej marináde
Máš krásnu varešku @tiginko :-)