Husacie prsia na villánskej kadarke
František Šarközy
šéfkuchár hotela Tatra v Bratislave, 9. októbra 2011
šéfkuchár hotela Tatra v Bratislave, 9. októbra 2011

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 200 ml, maďarské (napr. z odrody kadarka) |
|
| 4 ks (po 150 g) |
|
|
|
|
| 200 g, na špikovanie |
|
| 100 ml |
|
| 20 ml |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Husacie prsia osolíme, okoreníme, prešpikujeme slaninou a opečieme na rozpálenom tuku z oboch strán asi 6 minút.
- 2
Takto pripravené ich dáme do pekáča, podlejeme vínom, vložíme do rúry rozohriatej na 175 stupňov a pečieme približne 12 minút.
- 3
Podávame s varenými zemiakmi alebo dusenou kapustou a parenou knedľou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu