Husacie prsia na villánskej kadarke

František Šarközy
šéfkuchár hotela Tatra v Bratislave, 9. októbra 2011
Husacie prsia na villánskej kadarke
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 ml, maďarské (napr. z odrody kadarka)
4 ks (po 150 g)
200 g, na špikovanie
100 ml
20 ml




Postup

  1. 1

    Husacie prsia osolíme, okoreníme, prešpikujeme slaninou a opečieme na rozpálenom tuku z oboch strán asi 6 minút.

  2. 2

    Takto pripravené ich dáme do pekáča, podlejeme vínom, vložíme do rúry rozohriatej na 175 stupňov a pečieme približne 12 minút.

  3. 3

    Podávame s varenými zemiakmi alebo dusenou kapustou a parenou knedľou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia