Foto: dadush
Tento recept som našla v starej kuchárskej knihe pôvodne pečený na plechu ale ja som sa rozhodla ho upiecť v tortovej forme.
tepelná úprava
Postup
-
1
Ako prvé som si spravila korpus. Vaječné žľtka s cukrom som vyšľahala potom som pridala mlieko a olej, nakoniec som primiešala vareškou hladkú múku. Ja som si cesto rozdelila na dve časti, do jednej som dala za lyžicku kakaa ale nemusi byť :-) Cesto som vyliala do maslom vytretej a kokosom vysypanej tortovej formy, najskôr biele a potom cik-cakovito kakaové cesto. Piekla som cca 30 min. na 160 stupňoch, ale pečenie záleží od rúry.
- 2
Medzí tým ako sa piekol korpus tak som rozomlela orechy. Tesne pred upečením korpusu som vyšľahala bielka s cukrom do tuha, potom som pridala pomlete orechy a jablká (ja som mala nastrúhané zavárané). Túto snehovú masu som natrela na upečený korpus a dala do rúry piecť daľších 30min. Tu je dobré davať pozor aby sa bielka nepripiekli.
- 3
Po upečení a vychladnutí som poliala roztopenou čokoládou a posypala ozdobami. Najlepšie chutí na druhý deň ako každý koláčik s jablkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@tiginko torta mi prisla taka fádna bez tej čokolády ale sto ludi sto chuti :-)
@afataga torta nie je suchá ale štavnatá z tých jablk, priznám sa koly tomu mi torta nechutila ale ked som kostla na druhý deň tak to uz bolo o niecom inom. :-)
Vskúšajte a dajte vedieť či chutil :-)
..ak chces kukni sa :-)
@kukulienka71 áno kuchyňa ma baví, trávim v nej veľa času :D
@cesminaz júúú tvoj koláčik vyzerá tiež skvelo, píšem si na môj siahodlhý zoznam na vyskúšanie :-)
sto ľudí sto chutí, ale kedže ja som čokoholik tak vždy siahnem po čokoládovej poleve :D :D takže každý podľa svojej chuti :-)