Foto: alexola
pomaly sa končiaci horúci víkend sme si spríjemnili aj s týmito chutnými domácimi zmrzlinami. robila som ich v zmrzlinovači.
porcií
príprava
Postup
-
1
Stonky rebarbory som ošúpala, nakrájala na menšie kúsky, zasypala cukrom, zaliala vodou a mierne povarila.
-
2
Uvarenú rebarboru som rozmixovala a vliala do zrmrzlinovača spolu s mliekom a šľahačkovou smotanou. Za 15-20 minút som mala hotovú krémovú zmrzlinu. Zmrzlinu si môžte pripraviť tiež striedavým mixovaním a mrazením zmesi.
-
3
Nech sa páči - rebarborová (veľmi chutná a osviežujúca)
-
4
Na figovú zmrzlinu som použila mrazené figy (čerstvé figy som si po príchode z Chorvátska ošúpala, zamrazila), tieto som rozmixovala ponorným mixérom- zrniečka zostali v celku, takže výslednú zmrzlinu príjemne obzvláštňujú. Rozmixované figy som zmiešala s ostatnými surovinami a vliala do zmrzlinovača.
-
5
Nech sa páči - figová so sušenou figou v čokoláde :)
chcem si zavariť tú rebarborovú zmes, aby som si mohla zmrzlinu urobiť aj mimo sezóny :)